Gå til sidens hovedinnhold

Utelukker stor tribune

Artikkelen er over 8 år gammel

Det blir ikke noen tribune med tak i Klokkesvingen på Marienlyst med det første. Enklere løsninger må til.

DRAMMEN: Grunnforholdene i Klokkesvingen er nemlig svært ustabile. Selv om det er området på stadion som kan bli utviklet lettest, vil det ta lang tid å bygge en større tribune med tak der.

Det har ikke Godset eller Drammen kommune tid til. Skal de få på plass 8.000 sitteplasser før en eventuell Champions League-playoff i august neste år, må de ta i bruk enklere løsninger. Akkurat nå tar Gamle Gress 7.544 tilskuere.

– Umulig å få til

– Det er klart at en ny bygning trenger fundamentering som vil ta lang tid. Et nytt tribunebygg med tak krever lang byggetid – det får vi ikke til på den tiden vi har til rådighet, sier byutviklingsdirektør Bertil Horvli i Drammen kommune.

Horvli mener man heller må se mot tribunen man har nå. Denne må man utvide dersom man skal få plass til de rundt 500 ekstra setene som trengs.

– Det er en enklere løsning, og tidsmessig lettere å få til, sier Horvli.

Plan klar på nyåret

Byutviklingsdirektøren har tidligere sagt at de har dårlig tid på seg om man skal få stadion klar. Dersom ikke Marienlyst møter UEFAs krav, vil de regjerende seriemesteren måtte spille eventuelle Champions League- eller Europa League-kamper på en annen bane. Som for eksempel Skagerrak Arena i Skien, Telenor Arena i Bærum eller Ullevaal stadion i Oslo.

Horvli mener det gjenstår noen møter før Godset og kommunen har slagplanen klar.

– Vi ser også på muligheten for å få inn seter der GodsetUnionen står. Vi må se både den og Klokkesvingen i sammenheng. Foreløpig er vi i analysefasen, og det vil ikke bli en plan klar før på nyåret, sier Horvli.

Daglig leder i Godset, Erik Espeseth, sier de er i en prosess med kommunen og ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken