Godset vil innføre «boplikt»

Ser mot Lier: Marcus Pedersen (25) skal bo i Drammens nabokommune Lier. Der bor allerede Godsets assistenttrener Håkon Wibe-Lund (t.v.). foto: Ola niemann

Ser mot Lier: Marcus Pedersen (25) skal bo i Drammens nabokommune Lier. Der bor allerede Godsets assistenttrener Håkon Wibe-Lund (t.v.). foto: Ola niemann

Artikkelen er over 5 år gammel

Drømmer du om å spille for Godset? Da burde du sjekke hva som er ledig på boligmarkedet fra Hokksund til Asker.

DEL

DRAMMEN: Den geografiske avgrensingen «Fra Hokksund i Øvre Eiker til Asker i Akershus», var en skissering Bjørn Petter Ingebretsen tok litt på sparket og som ble sagt med en litt humoristisk tone, men Strømsgodset-trenerens budskap er likevel klart:

Godset skal bli tydeligere overfor nye spillere at de ønsker at de bosetter seg i Drammen eller en av nabokommunene.

LES OGSÅ: Fikk tilbake godfølelsen i Drammen

Fikk tilbake godfølelsen i Drammen Godsets smågutter møter Real Madrid

Bedre restitusjon

Det handler først og fremst om at Ingebretsen vil at spillerne skal ha en så god treningshverdag som overhodet mulig.

– Til Oslo tar det bortimot en time hvis det er trafikk. Man kaster bort mye tid på kjøring og det er uheldig når du skal prestere, sier BP. Treneren ser heller at spillerne bruker tiden på å hvile eller at de heller legger inn en ekstra halvtime til sosialisering med lagkameratene. Ser du bort ifra keeper Lukasz Jarosinski og Marcus Pedersen, som er i ferd med å flytte til henholdsvis Drammen og Lier, er det kun fire av de 24 spillerne i A-troppen som bor utenfor BPs skisserte området. To bor akkurat på grensen, i Akershus.

 

Godset kommer ikke til å be gutta i Oslo om å flytte, og det er ikke sikkert lokal adresse blir et krav for fremtidige spillere heller, men de som kommer for å signere kontrakt, skal i enda større grad enn før oppfordres til å bo nært Marienlyst. Et ferskt eksempel er Marcus Pedersen. Etter sommerens overgang fra Brann var Godset tydelige på at 25-åringen burde slå seg ned et sted som gir han kort vei til treningsfeltet. Pedersen flytter nå til Lier. Der bor blant andre spisskollega Thomas Sørum. Asker-bosatte Øyvind Storflor bor akkurat på «den lovlige grensen».

LES OGSÅ: Pedersen mister Haugesund-kampen

Pedersen mister Haugesund-kampen Historisk DT Fotball-øyeblikk på Marienlyst

Storflor helt på grensen

35-åringen sier det var helt bevist at han og familien fant seg et hjem der det ikke ville ta ham mer enn rundt 20 minutter å komme seg til Drammen.

– Det bør ikke bli for lang vei slik at bruker for mye krefter på å komme deg til og fra trening. Vi trener og spiller så mange kamper at vi bør være nøye med restitusjon, sier han. At spillerne bor nærme hverandre kan også føre til at de tilbringer mer tid sammen. På den måten kan samholdet i gruppen bli enda bedre. Da Drammens Tidende besøkte tidligere Godset-keeper Lars Cramer i Kalmar, fortalte drammenseren at svenskene har kultur for å gå ut og spise lunsj eller middag sammen, og at slo positivt inn på samholdet.

 At spillerne er en del av lokalmiljøet styrker også SIFs verdi om å være en utviklingsklubb med fokus på lokale talenter. Mindre bilkjøring er heller ikke dumt for miljøet, og hva skal man med supportersangen «Godset fra Drammen» hvis alle bor i Oslo?

LES OGSÅ: Sportens superhelg

  Tagbajumi klar for å starte

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken