Gir ros etter Rhodén-debut

Landslagets keepertrener Frode Grodås mener SIFs 17-årige keeper Hermann Rhodén er voksen for alderen, og at det var helt riktig å bruke unggutten i tippeligaoppgjøret mot Start på Sør Arena søndag.

Landslagets keepertrener Frode Grodås mener SIFs 17-årige keeper Hermann Rhodén er voksen for alderen, og at det var helt riktig å bruke unggutten i tippeligaoppgjøret mot Start på Sør Arena søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Frode Grodås mener Hermann Rhodén (17) er beviset på at SIF tenker ungt.

DEL

DRAMMEN:  Landslagets keepertrener Frode Grodås er ikke kritisk til Strømsgodsets bruk av den 17-årige keeperen Hermann Rhodén i oppgjøret mot Start på Sør Arena søndag. Det endte med fem baklengs for Rhodén i 5-1-tapet.

Del på Facebook

– Ikke alle 17-åringer bør debutere i Tippeligaen. Men Hermann er voksen for alderen. Jeg synes det var helt riktig at de valgte Hermann, og ikke en gammel keeper som reserve til den kampen. Her viser Strømsgodset i praksis at de ønsker å satse på de unge, sier Grodås.

Situasjonen som ledet fram til Hermann Rhodéns debut søndag startet allerede torsdag. Reservekeeper Lars Stubhaug smalt sammen med stopper Alexander Aas på trening og gikk i bakken. Etter samråd med lege valgte Godset å spare Stubhaug i påfølgende kamp.

LES OGSÅ: Firemålstap etter utvisning

SE BILDER FRA KAMPEN

Uten proffkontrakt

Nytt for året er klubbenes mulighet til å melde opp inntil fem spillere uten proffkontrakt. Én av dem som fikk muligheten i SIF var Hermann Rhodén. Og da troppen skulle tas ut til søndagens oppgjør mot Start, fikk Rhodén plassen på benken. Men Godset kunne valgt å bruke keepertrener Thomas André Ødegaard.

– Nei, det var aldri aktuelt å bruke Thomas André. Hermann er oppført på B-skjemaet vårt fordi vi ønsker å bruke dem om nødvendig. Vi har full tillit til de fem spillerne vi har ført opp, sier sportssjef i SIF Jostein Flo.

Og han berømmer 17-åringens innsats, til tross for fem baklengs. Flo er heller ikke bekymret for Rhodén etter ilddåpen på Sør Arena.

– Tippeligaen er kynisk, men han bør ta med seg en godopplevelse fra søndag. Han holdt oss lenge inne i kampen, sier Flo.

Hvordan syns du SIF-spillerne presterte mot Start? Gi poeng her.

I realityprogram på NRK

Rhodén har ikke bare bemerket seg med innhopp i svært ung alder. Keepertalentet er også deltaker i NRKs realityprogram «Nummer 1». Der kjemper han om å bli Norges nye målvaktshåp.

Programleder for «Nummer 1», som nettopp er Frode Grodås, ble imponert over det han så læregutten levere mot Start. Ikke minst siden han vet hvordan det kan koke i topplokket når slike situasjoner oppstår.

– Det er en prøvelse når du sitter der, og ser det røde kortet kommer opp. Da blir det fort kaos oppe i hodet og det kan gå skikkelig galt. Men Hermann taklet det utrolig bra og kom seg kjapt inn i kampen. Det er ikke enkelt, sier Grodås.

Selv opplevde Grodås, riktignok i voksen alder, å få et innhopp som kan sette enhver på prøve.

– Jeg husker jeg ble kastet inn i en landskamp mot Polen i 1993. Erik Thorstvedt hadde vært utenfor 16-meteren og taklet. Da steg pulsen raskt, og jeg husker at jeg bombarderte meg selv med spørsmål, sier Grodås.

Norge vant for øvrig kampen 1–0. Matchvinner var ingen ringere enn Jostein Flo.

PS!
SIF har levert inn protest til Norges Fotballforbund fordi klubben mener at keeper Adam Larsen Kwarasey ble utvist feilaktig mot Start. Godset har et håp om at straffen blir redusert.

LES FLERE NYHETER OM SIF HER

SE VIDEO:

 

Artikkeltags