Nærmer seg avklaring rundt «BP»

EN NY FAVORITT I BYEN:  Med fire seiere på fem seriekamper, er Bjørn Petter Ingebretsen blitt meget populær blant supporterne.

EN NY FAVORITT I BYEN: Med fire seiere på fem seriekamper, er Bjørn Petter Ingebretsen blitt meget populær blant supporterne.

Artikkelen er over 4 år gammel

Jostein Flo vil ikke slå det fast, men sier det er «veldig sannsynlig» at Bjørn Petter Ingebretsen blir permanent hovedtrener i Godset.

DEL

Ingebretsen har jobb som hovedtrener ut sesongen, men etter fire seiere på fem seriekamper, røper Strømsgodsets sportssjef at mye tyder på at det vil bli en avklaring på hovedtrenerspørsmålet i god tid før den siste seriekampen spilles i november.

– Ser ikke etter trenere

– Han har gjort en veldig god jobb og har avtale ut året, men det er nok ikke lenge før vi ser på den, forteller Jostein Flo, som sier det er veldig sannsynlig at 48-åringen fra Flisa får fortsette i rollen som hovedtrener.

Nylig ble det kjent at Tor Ole Skullerud er ferdig som Molde-trener etter sesongen. Det har allerede oppstått rykter om at Skullerud, som blant annet har ledet Vålerenga og herrenes U21-landslag, kan være aktuell for Strømsgodset.

LES INNSPILL FRA SPORTSREDAKTØR ROY JOHNSEN: « Sats på BP»

– Vi er ikke aktive på markedet for å se etter trenere, sier Flo, som samtidig ikke vil bekrefte eller avkrefte om klubben allerede har avgjort trenerspørsmålet internt.

Bjørn Petter Ingebretsen lar seg ikke stresse av trenerspørsmålet. Han har foreløpig ikke snakket med klubbledelsen om å få fortsette som hovedtrener etter sesongen.

- Jeg har ikke snakket med noen om noe ennå. Jeg har min kontrakt ut året og forholder jeg meg til det, sier han til Drammens Tidende etter tirsdagens trening.

Etter ujevne prestasjoner under David Nielsen er sportssjefen meget godt fornøyd med hvordan Ingebretsen har sørget for at laget nå er i flytsonen. Ser vi på de fem siste kampene, er det ingen lag i eliteserien som er i bedre form enn drammenserne.

– Tydelighet, spillestil, struktur, metode. Vi har hatt fremgang på veldig mye under «BP», sier Flo.

Både som assistenttrener, spillerutvikler og nå som hovedtrener er 48-åringen et ansikt på klubbens verdier. SIF skal være blant topplagene, men samtidig utvikle både lokale spillere og trenere. Etter en trøblete sesongstart er Godset med i medaljekampen for fullt idet serien er halvspilt.

LES OGSÅ: Godset-unguttene imponerer

LES OGSÅ: Bugge åpnet assistkontoen

SJEFEN KAN SMILE: Etter en trøblete sesongstart forsvant David Nielsen ut dørene på Marienlyst. Jostein Flo ga Bjørn Petter Ingebretsen det midlertidige ansvaret som hovedtrener. Nå ser det ut som om «BP» vil få jobben på permanent basis.

SJEFEN KAN SMILE: Etter en trøblete sesongstart forsvant David Nielsen ut dørene på Marienlyst. Jostein Flo ga Bjørn Petter Ingebretsen det midlertidige ansvaret som hovedtrener. Nå ser det ut som om «BP» vil få jobben på permanent basis. Foto:

Gull innen fire år

Flos forventninger for høsten er at drammenserne er med å kjempe om medalje og tar seg videre til den tredje kvalifiseringsrunden i Europa League.

– Det hadde vært en drøm å komme til gruppespillet, men det er krevende, forteller han.

22. juli åpner overgangsvinduet. SIF kommer til å kvitte seg med minst to-tre spillere, men Flo vil ikke gå nærmere inn på dette nå – eller si om spillerne som er på vei ut allerede har fått beskjed.

Han er ellers meget fornøyd med troppen, noe som gjør at han er usikker på om de kommer til å hente inn spillere i dette vinduet.

Når det gjelder hvilke krav Bjørn Petter Ingebretsen må innfri for å få fortsette som hovedtrener, så har ikke «BP» noe krav på seg om at laget må ta så og så mange poeng eller vinne et visst antall kamper. BP blir vurdert ut fra om laget stadig utvikler seg. Så langt ser det naturligvis meget lyst ut for den jordnære treneren.

Flo roser «BP» for jobben som er gjort så langt, men mener laget kan bli enda bedre utover høsten. Etter søndagens seier mot Viking sa Ingebretsen at Godset på sikt kan bygge et nytt gullag. I et intervju i Drammens Tidende etter fjorårssesongen, sa Flo at SIF kommer til å ta gull igjen innen fire år. Det står han fortsatt på.

VAREMERKET: SIF skal utvikle unge, lokale spillere og spille underholdende fotball. Nå om dagen lykkes de på begge fronter.

VAREMERKET: SIF skal utvikle unge, lokale spillere og spille underholdende fotball. Nå om dagen lykkes de på begge fronter.

LES OGSÅ: Godset rundspilte Viking med ti mann

LES OGSÅ: Måltørken slutt for Ogunjimi

Artikkeltags