Sætra klar for Hammarby

Seieren mot Sandnes Ulf var det siste Lars Sætra gjorde på Marienlyst som Godset-spiller i denne omgangen. Etter kampen mot Brann går 22-åringen til svenske Hammarby.

Seieren mot Sandnes Ulf var det siste Lars Sætra gjorde på Marienlyst som Godset-spiller i denne omgangen. Etter kampen mot Brann går 22-åringen til svenske Hammarby. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter bortekampen mot Brann er det slutt for denne gang. Lars Sætra setter seg på flyet til Stockholm og blir Hammarby-spiller.

DEL

DRAMMEN: Før kampen fikk Sætra, som har vokst opp et steinkast unna SIF-huset på Gulskogen, blomster ute på banen.
Manglende spilletid gjør at forsvarsspilleren velger å reise til Hammarby, som kjemper i toppen på det nest høyeste nivået i Sverige.

- Det er på grunn av at jeg har lyst til å spille fast. Her har jeg vært ut og inn, og spiller på grunn av skader. Jeg er snart 23 år, og da må jeg begynne å spille fast. Det har jeg fått beskjed om at jeg får i Hammarby, sier midtstopperen.

- Vemodig

Han synes det er vemodig å forlate klubben han med unntak av et låneopphold i Sandefjord har spilt for hele livet.

- Det er klubben i mitt hjerte, så det hadde vært gøy å komme tilbake en gang.

- Hva er høydepunktet i SIF-karrieren din?

- Annet enn gullet, som selvfølgelig var stort, så må det være det første målet mitt. Mot Sandefjord på Marienlyst.

Tre andre nordmenn

Det blir ikke bare nye fjes å forholde seg til for stopperen.

En annen tidligere Strømsgodset-spiller er allerede i Stockholm-klubben. Lars Fuhre gikk til hovedstadsklubben i vinter.

Sætra blir også lagkamerat med tidligere landslagsspiller Jan Gunnar Solli og Fredrik Torsteinbø.

Tredjeplass

Etter halvspilt serie ligger Hammarby på tredjeplass i Superettan, bak serieleder Ljungskile og Sundsvall.

«Bajen» har scoret flest mål hittil i sesongen, men blant annet hjemmetapet for tabelljumbo GAIS har gjort at laget ikke ligger på en plass som gir direkte opprykk.

Laget, som rygget ned fra den svenske eliteserien i 2009, har kjempet i toppen på det andre nivået de siste årene. I 2012 ble det fjerdeplass, men laget endte på femteplass i fjor. Nå er målet å spille seg tilbake til det gjeveste selskapet i svensk fotball.

I neste uke vil Drammens Tidende komme tilbake med mer fra Sætra – den eneste i Strømsgodsets a-stall som har gått alle gradene i klubben.
 

Artikkeltags