Gå til sidens hovedinnhold

Europeisk bakrus ingen bekymring for Godset

Artikkelen er over 6 år gammel

Godset har en sterk statistikk i ryggen når de møter Lillestrøm tre dager etter triumfen i Tirana.

DRAMMEN: Problemstillingen er kjent. Tøffe bortekamper i Europa koster mye både fysisk og mentalt, og i den påfølgende seriekampen underpresterer ufokuserte spillere uten gnist.

At den intense bataljen i Tirana krevde sitt av et SIF-lag som løp til krampa tok dem og seieren var sikret, er det liten tvil om. De marineblå har imidlertid gode opplevelser å se tilbake på når de gjester et restituert Lillestrøm som ikke har tapt på Åråsen siden slutten av april.

Etter samtlige bortekamper mot Steaua (2014), Debrecen, Jablonec (begge 2013) og Atlètico (2011) vant nemlig SIF den påfølgende eliteseriekampen.

LES OGSÅ: Følg LSK - Godset her

Winsnes: - Gir flyt

– Min erfaring var at kampprogrammet gjorde at du fant en flyt, noe det virker som Godset har nå, forteller tidligere SIF-spiller Fredrik Winsnes, som spilte 34 kamper i Champions League for Rosenborg i perioden 1997-2005.

– Det er viktig å ikke slippe seg ned treningsmessig og tenke på hvile, men heller holde seg i gang og ikke være redd for å trene, sier Winsnes.

Assistenttrener i trønderklubben på samme tid, Ola By Rise, forteller at Rosenborg brukte flere år på å lære seg hvordan de skulle kombinere spill i Europa med jakten på seriemesterskapet i Norge.

– Det er en treningssak. Alle drømmer om å spille internasjonal fotball, og evnen til mental omstilling er en del av skoleringa, sier By Rise.

LES OGSÅ: Følg Mjøndalen - Bodø/Glimt her

Godset godt forberedt

Den nåværende Ranheim-treneren mener at alt avhenger av ulike faktorer som spiller inn, men at belastningen med to kamper i uka, inkludert reise, ikke skal være en for stor for spillerne.

– Hvis det gjøres en profesjonell jobb i forkant og etterkant, er det ikke et problem i det hele tatt. Men ser man på det som et problem, så blir det et problem.

Til tross for den gode statistikken, innrømmer Winsnes at han alltid er skeptisk til bortekampene mot Lillestrøm sett med blå øyne.

– En tung bane mot et lag med trøkk, begrunner trønderen. Ifølge rapportene stiller imidlertid Godset godt forberedt. Spillerne fikk en økt både dagen før og etter kampen i Tirana, klubben hadde med en egen kokk for å kvalitetsikre maten.

Kommentarer til denne saken