Slik skal Godset finne røverkjøpene

KLAR FOR NY SESONG:  En strålende opplagt David Nielsen tok imot Drammens Tidende til en prat om den nye fotballsesongen i VIP-losjen på Marienlyst.

KLAR FOR NY SESONG: En strålende opplagt David Nielsen tok imot Drammens Tidende til en prat om den nye fotballsesongen i VIP-losjen på Marienlyst. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

David Nielsen har brukt ferien til å lage en mal for hvordan Godset skal finne best mulig spillere.

DEL

DRAMMEN: Det er ingen hemmelighet at Strømsgodset bommet til dels stygt på overgangsfronten forrige sesong. Flere av spillerne som ble rekruttert passet simpelthen ikke inn i klubbens profil.

Det har trener David Nielsen tatt konsekvensene av. I samarbeid med resten av teamet har dansken brukt ferien til å utarbeide en helt ny scoutingmodell. Den tar de i bruk i jakten på forsterkninger foran 2015-sesongen.

– Vi setter alt i system, og har nå en mal å jobbe etter, sier Nielsen.

Mange mener en klubb på SIFs størrelse bør ansette en egen speider, som kun jobber med såkalt spillerlogistikk. Nielsen tror de kan klare seg uten med innføringen av denne nye modellen.

LES FLERE SAKER OM GODSET HER

Vurderes fra 1–6

Enhver aktuell spiller skal observeres minst tre ganger fra tribunen og fem ganger på video. Deretter skal vedkommende som ser spilleren gi en rating fra 1–6 med utgangspunkt i SIFs spillestil og opptil 30 forskjellige parametere, avhengig av posisjon på banen.

Godset har også vurdert egen spillerstall ut ifra de samme kriteriene. Dermed har de et sammenligningsgrunnlag når rapporten på en mulig signering kommer på bordet.

– Det er veldig viktig for oss å strukturere alle scoutingen. Vi har utviklet oss som klubb og det betyr at vi må ha enda bedre spillere enn før, sier Nielsen.

Godset har vokst som klubb, men de har fremdeles en ganske stram lønnspolitikk. Det innebærer at de må gjøre best mulig forarbeid.

Toppspillerutvikler Bjørn Petter Ingebretsen er den i klubben som har reist mest. Han er også den som har oppdaget flest juveler. Det skal «BP» fortsette med.

– Han er nesten som en halv scout for oss, mener Nielsen.

– Du trenger ikke gjøre scouting hvis du har alle pengene i verden. Men for en klubb som Godset er scouting livsnødvendig, fastslår han.

Samtlige i det sportslige støtteapparatet skal reise rundt i verden og speide etter potensielle forsterkninger og talenter. Men jobben starter først i eget distrikt.

– Vi slår først en sirkel rundt Drammen by. Vi skal først sørge for å ha kontroll på eget område, deretter egen landsdel, så resten av landet, så Skandinavia og til slutt resten av verden.

LES OGSÅ: Derfor får han nytt tilbud

Kort og lang sikt

David Nielsen forteller at Godet bruker scoutingsystemet til å jobbe flere overgangsvinduer fram i tid. Det er ikke bare her og nå som gjelder.

– Vi vet hvilke spillere som går ut av kontrakt, og vi scouter allerede i de posisjonene, i tilfelle vi ikke får til forlengelse, sier treneren.

Han ønsker ikke å havne i samme posisjon som i fjor, da det aldri ble en ordentlig avklaring rundt fremtiden til en så sentral spiller som Adam Larsen Kwarasey. Etter årets sesong utløper avtalene til Martin Ødegaard, Jørgen Horn, Lars-Christopher Vilsvik, Kim-André Madsen og Péter Kovács. Når noen forsvinner skal erstatterne helst stå klare den dagen spillerne er ute av døren.

Hvis SIF har en utenlandsk spiller som vurderes, kan de trekke veksler på kompetansepersoner hos samarbeidsklubben Manchester City.

– Vi prater med folk vi stoler på. Vi bruker også City-systemet når det er snakk om internasjonale spillere, sier Nielsen.

Databasen med aktuelle spillere er allerede veldig stor. Men det betyr ikke at det vil renne inn med spillere i vinter.

– Årets nøkkelsignering er allerede gjort, sier Nielsen – og tenker på veterankeeper Espen Bugge Pettersen.

Ellers er Godset-treneren godt fornøyd med den troppen han allerede har.

LES OGSÅ: Ønsket av SIF likevel

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags