DRAMMEN: Strømsgodset ble mandag kveld enig med den spanske storklubben i løpet av noen timer. Nå er papirene signert. Ved midnatt bekreftet begge klubbene overgangen som omtales som tidenes største i norsk fotball.

Martin Ødegaard blir presentert som Real-spiller på treningsanlegget Valdebebas i Madrid klokken 13.30 torsdag. Før det skal han gjennom den medisinske testen.

Fredag er Martin tilbake i hjembyen når Strømsgodsets avholder pressekonferanse.

LES OGSÅ: Offisielt: Martin Ødegaard blir Real Madrid-spiller

Solgt for 100 mill.

Etter hva Drammens Tidende erfarer har Jostein Flo og Erik Espeseth forhandlet frem en avtale som gir Godset rundt 35 millioner kroner umiddelbart.

Det er en god sum med tanke på at 16-åringen kun hadde ett år igjen av sin kontrakt.

- Vi ble raskt enige med Real Madrid, men jeg ønsker ikke å kommentere størrelsen på beløpet, sier Jostein Flo til Drammens Tidende.

Med dette salget, som naturligvis er det største i Godsets historie, har klubben bygd seg opp en egenkapital på bortimot 50 millioner kroner.

- Det har vært en fantastisk prosess. Strømsgodset og Real Madrid har hatt en god dialog hele veien etter at valget var tatt, sier Flo.

Ødegaard-overgangen betyr også at talentfabrikken Strømsgodset har eksportert spillere til Europa for nesten 100 millioner kroner siden sommeren 2010.

LES OGSÅ: Kamara aktuell for SIF-comeback

Kan få nye 35-40 mill.

Det kan dryppe ytterligere 35-40 millioner på drammenserne hvis Martin Ødegaard lykkes i Madrid. Godset vil få et beløp etter han har spilt et visst antall A-kamper, og et nytt beløp den dagen Martin forlenger kontrakten med Real Madrid. I tillegg kommer solidaritetsmidler. Dermed kan Strømsgodset nyte godt av Martin Ødegaard i mange år fremover.

Klubben har imidlertid ikke fått inn prosenter av eventuelt videresalg i avtalen.

16-åringen vil torsdag signere en kontrakt til sommeren 2018.

Men Real Madrids intensjon er at kontrakten skal forlenges senere. I teorien dreier det seg altså om en langtidsavtale.

Den dyreste eksporten fra norsk fotball er for øvrig John Carew. Valencia betalte 80 millioner kroner for Rosenborg-spissen i 2000.

LES OGSÅ: – Tok det rette valget