SKIEN: Ikke siden 2007 har Strømsgodset slått Odd på bortebane, en seier som også er blåtrøyenes eneste serietriumf i Skien. Også torsdag ble Dag Eilev Fagermos menn for mye. Scoringer av Jone Samuelsen og Bentley gjorde at vertene til slutt vant 2-0.

– Det Godset har prestert i dag er ynkelig. Jeg kan ikke huske å ha sett Godset så dårlige. De har knapt skapt noe eller imponert defensivt. Temposvakt. De henger ikke sammen. Rytmen i angrepsspillet har vært fraværende, oppsummerte Egil Olsen fra kommentatorplass på Skagerak Arena.

Allerede etter 50 sekunder testet Jone Samuelsen skuddfoten, da han plukket opp en stuss fra Olivier Occean. Bakerst hadde Espen Bugge Pettersen ålreit kontroll på distanseforsøket.

Vertene kontrollerte kampen i åpningsminuttene. I alle fall om man følger Dag Eilev Fagermos mantra om at laget som har ballen mest er laget som er best. Sjanser skapte de ikke all verden av, før nevnte Samuelsen igjen fyrte løs igjen etter elleve minutter, men utenfor stengene.

Etter hvert virket det som Odd slapp seg litt lavere i banen. Det gjorde at Strømsgodset fikk lov til å ha kula mer i laget, men hjemmelaget lå så kompakt defensivt at drammenserne ikke maktet å true målet til Sondre Rossbach.

Flamur Kastrati fikk en gyllen mulighet til å gjøre nettopp det etter snaut halvspilt førsteomgang, da han plutselig hadde ballen alene ved dødlinja. Det harde innlegget mot Peter Kovacs ble imidlertid bokset unna av Odds sisteskanse.

LES OGSÅ: VI fulgte kampen minutt for minutt her

Odd-ledelse

Den nøytrale tilskuer i Skien hadde ikke mye å glede seg over den første halvtimen. Tempoet i kampen var ikke spesielt høyt, og målsjansene uteble. Da stadionuret viste 31 minutter fikk riktignok

Ole Jørgen Halvorsen gå til værs inne i SIF-feltet og heade mot mål, men høyrekanten klarte ikke å få ballen under tverrliggeren.

For Jone Samuelsens vedkommende var alle gode ting tre på Skagerak Arena denne onsdagen. Indreløperen plukket opp nedfallsfrukten fra en Odd-corner, dro av Øyvind Storflor og klinket ballen i Bugge Pettersens venstre hjørne til 1-0. Det var også resultatet etter halvspilt kamp i Skien.

LES OGSÅ: Motiveres av negativt fokus

Stor SIF-sjanse

Odd fikk andreomgangens første sjanse da Fredrik Nordkvelle satte på turboen, før han chippet et innlegg til Occean. Sistnevntes heading var ikke ueffen, men Bugge Pettersens benparade var enda bedre.

På det påfølgende Godset-angrepet skapte gjestene sin første virkelig store mulighet i kampen. Iver Fossum prøvde å bredside ballen på volley fra sju meters hold. Dessverre for blåtrøyene gikk ballen like til side for målet. Ikke lenge etterpå gikk et Storflor-frispark forbi alle og rett utenfor målet til Rossbach.

Men det var hjemmelaget som fikk kampens neste scoring etter en drøy time. En langpasning ble tatt ned av Occean i bakrom. Marius Høibråten mente han ble revet over ende av spissen, men dommer Nilsen lot spillet gå videre. Occean sendte i vei en god avslutning, som ble reddet av Bugge Pettersen. Redningen var bra, men returen havnet hos Bentley som enkelt kunne plassere ballen forbi Vilsvik og i det tomme målet.

Fagermo og hans gutter virket fornøyde med tomålsledelsen. Strømsgodset prøvde forgjeves å spille seg til situasjoner som kunne gi redusering, uten å lykkes. Vertene var gode defensivt, samtidig som SIFs angrepsspill ikke virket å klaffe. Innbytter Thomas Lehne Olsen kom seg til en ålreit mulighet to minutter før slutt, men det ebbet ut i 2-0 til Odd i Skien.