Fredrik Winsnes snakker ut om overgangen til Rosenborg

Fredrik Winsnes er hentet til Rosenborg for å forsterke laget – ikke stallen. Neste sesong kan 33-åringen runde hele 300 kamper for landets mestvinnende klubb. I dag står han med 274 kamper.

Fredrik Winsnes er hentet til Rosenborg for å forsterke laget – ikke stallen. Neste sesong kan 33-åringen runde hele 300 kamper for landets mestvinnende klubb. I dag står han med 274 kamper.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fredrik Winsnes er overbevist om at Strømsgodset klarer seg fint uten ham neste sesong. Men 33-åringen synes det er leit å forlate klubben.

DEL

DRAMMEN: To uker er gått siden Fredrik Winsnes kunngjorde at han forlater SIF og reiser hjem til Trondheim for å avslutte karrieren i Rosenborg.

Reaksjonene har vært mange, men svært få av negativ karakter. Blant annet raste debatten på dt.no

I Drammen er Winsnes blitt møtt med stor forståelse for det valget han har tatt. Det sier mye om hvilken posisjon han fortsatt har blant SIFs supportere. Og det gjør det enda vanskeligere for ham å forlate byen og klubben.

LES OGSÅ: Fortjener hyllest - ikke kjeft

I dette intervjuet med Drammens Tidende forteller Fredrik Winsnes om årene i Strømsgodset, interessen fra Vålerenga, motivene for å bytte klubb -og hvorfor han ikke kunne si nei da Rosenborg kom på banen.

Leit

– Det er litt leit for meg å dra nå. Valget er tatt med blandede følelser. Jeg har trivdes utrolig godt i klubben og byen. Jeg føler også at det er noe på gang her. Potensialet er stort, sier 33-åringen.

Mange mener Winsnes ikke kan erstattes – i hvert fall ikke innenfor SIFs økonomiske rammer.

LES OGSÅ: Winsnes presiserer SIF-LØNN

Hovedpersonen selv er uenig.

– Jeg var utestengt i hjemmekampen mot Sandefjord. Da skapte vi 12–13 sjanser og spilte fantastisk fotball, sier Winsnes.

Og fastslår:

– Ingen spillere er uerstattelige.

Trønderen er både umåtelig populær og respektert i SIF, og klubben har ikke hatt en slik profil siden Jostein Flos dager.

LES OGSÅ: Flo ville beholde Winsnes

– Det er noe jeg setter veldig pris på, og derfor er det også er veldig vemodig å reise. Det er ikke sikkert jeg får oppleve noe slikt igjen, sier Winsnes.

Rørt

– Du har betydd mye for SIF, men hva har SIF betydd for deg?

– Jeg er blitt veldig glad i Strømsgodset. Fra punkt én har klubben forstått mine behov for å være trygg. For eksempel har jeg fått ta med kone og barn på treningsleir, og jeg har fått muligheten til å ta det litt rolig en tirsdag hvis det har vært behov for det. Det har vært en stor grad av fleksibilitet, og det har vært viktig for meg siden man gjerne kommer i en skvis med småbarn.
Det er ikke sikkert jeg hadde spilt flere landskamper hvis jeg hadde valgt en annen klubb i 2007, svarer Winsnes.

LES OGSÅ: Sa i 2007 at SIF skulle ble siste stoppested i fotballkarrieren.

Midtbanestrategen fikk til slutt sju landskamper som SIF-spiller, hvilket er fjerde mest i klubbens historie. Det betyr mye for ham.

– Jeg har flere landskamper som SIF-spiller enn Steinar Pettersen, uten sammenligning for øvrig. For meg er det veldig stort. På mange måter synes jeg det er rørende. Jeg har fått en helt annen respons som landslagsspiller i Drammen enn jeg noen gang fikk i Trondheim. Folk har vært oppriktig glad for det, og jeg har følt at jeg har hatt byen i ryggen. Derfor tar jeg det veldig tungt hvis jeg skal få dårlig rykte nå som jeg bytter klubb, sier han.

LES OGSÅ: Trodde SIF var på vei til toppen av norsk fotball i 2007

VIF-interesse

Fredrik Winsnes har fulgt debatten om sin egen fotballfremtid fra sidelinjen, og han føler det er skapt et feil bilde av hans motiver for bytte klubb.

– Jeg synes alle skriveriene har vært vanskelig siden jeg ikke kunne si noe selv. Blant annet det om at jeg leflet med Vålerenga, sier Winsnes

Drammens Tidende omtalte først interessen fra Vålerenga i høst. På dette tidspunktet hadde Winsnes bestemt seg for å fortsette fotballkarrieren og han var i samtaler med SIF om ny kontrakt. Noen uker senere avviste VIF-manager Martin Andresen at Winsnes var aktuell.

– Det var Vålerenga som henvendte seg til meg – ikke motsatt. Martin Andresen spurte meg om det kunne være interessant. Jeg sa at det kunne være interessant, men kun hvis SIF rykket ned. Jeg sa at jeg kom til å bli i SIF hvis vi holdt plassen, forteller Winsnes.

Han er klar på at Vålerenga aldri ble brukt som en brekkstang i forhandlingene med SIF.

Riktig tidspunkt

På sensommeren kom Rosenborg på banen. Trønderne har faktisk ønsket Fredrik Winsnes helt siden hans tidligere trener fra tiden i Aalborg, Erik Hamrèn, kom til Lerkendal i mai 2008.

Den gangen fikk Rosenborg imidlertid nei.

Men da landets mestvinnende klubb igjen kom på banen for noen måneder siden var det verre å avslå. Rosenborg lokket med toårskontrakt og Champions League. I tillegg veide de sosiale hensynene tungt. Winsnes er fra Trondheim og har mange av sine venner der. Kona Astrid har sitt nettverk her i distriktet, og planen er at familien skal returnere til Drammen når karrieren er over.

– Derfor er det et godt tidspunkt å reise til Trondheim nå, før datteren min begynner på skole.
Det er nå jeg har muligheten, sier Winsnes.

At Erik Hamrèn blir værende i Rosenborg en stund til, samt at sportslig leder Erik Hoftun virkelig ønsket Winsnes, var dessuten betydningsfullt for den endelige beslutningen.

– Motivasjonen ligger også i at RBK nesten er moderklubben min, og en klubb jeg har sterke følelser for, sier Winsnes.

Artikkeltags