Aas mister Buskerud-derby

Alexander Aas mister Hønefoss-kampen lørdag.

Alexander Aas mister Hønefoss-kampen lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Godset-kaptein Alexander Aas har pådratt seg en strekk på baksiden av låret.

DEL

DRAMMEN: Skaden oppsto under trening tidligere denne uken, og et MR-bilde viser at det dreier seg om en liten strekk. Ifølge fysioterapeut David Aronsen er Aas ute av spill i en til to uker. Det betyr at kapteinen også kan miste neste seriekamp mot Tromsø.

Alexander Aas har vært en av serielederens beste spillere denne sesongen, og det er naturligvis dårlig nytt at han må belage seg på et nytt opphold på sidelinjen. Han sto også over de to første kampene etter EM-pausen på grunn av en leddbåndsskade som han fikk på trening rett før sommerferien. I midten av juli gikk Aas dessuten glipp av hjemmekampen mot Sandnes Ulf etter å pådratt seg en hevelse i kneet.

Ser an situasjonen

Drammens Tidende har tidligere skrevet at Strømsgodset fortløpende vurderer å hente inn forsterkninger i midtforsvaret fordi Alexander Aas er såvidt skadeutsatt. Makkeren Kim Andrè Madsen har også slitt med skader tidligere sesonger, men han har kun mistet èn kamp av den grunn så langt i år - mot Fredrikstad sist fredag.

Trener Ronny Deila er ikke bekymret for at han kanskje må klare seg uten Aas utover høsten.

- Dette stresser vi lite med. Jeg tror Alex blir viktig for oss ut sesongen, sier Deila.

SIF har ingen umiddelbare planer om å signere en ny stopper. Men en ny langtidsskade på Aas vil sannsynligvis endre det standpunktet.

- Vi ser an utover i august og overvåker situasjonen. Vi må gjøre noe hvis det blir prekært. Men da må vi hente noen som er bedre enn de vi allerede har. Og det er vanskelig med våre ressurser. Vi vil aldri hente spillere som ikke forsterker laget, sier Deila.

Sætra og Madsen

Mot Hønefoss er det Lars Sætra som får jobben med å vikariere for Alexander Aas. Unggutten har hatt en stigende formkurve denne sesongen, og har fremstått solide i de siste kampene. Mot Fredrikstad sist spilte han ved siden av Aas i skadefraværet til Kim Andrè Madsen.

Lørdag er det nettopp friskmeldte Madsen som blir Sætras makker i midtforsvaret.

- Det viktigste for Lars er å være på, han må være forberedt til kamp og han må være aggressiv, sier Deila.

SIF-treneren mener Sætra er bedre enn Aas og Madsen på enkelte områder.

- Lars har spisskompetanse med at han er så rolig med ballen. Der er han bedre enn både Alex og Kim Andrè. I tillegg er han rå i lufta, mens farten hans også er blitt bedre, sier Deila.

 Spillerne tar ansvar

Godset-treneren føler seg godt forberedt til møtet med formsterke Hønefoss (4. plass). Under formiddagens trening gikk treneren i detalj gjennom det han tror blir viktig i Buskerud-derbyet.

- Vi er alltid godt forberedt. Samtidig vet vi at normalen er godt nok. Jeg er opptatt av å få fram vår beste nivå, og det er høyt om dagen. Men vi må være på toppnivå i lengre perioder av kampen. Da tror jeg det blir hardt å møte oss, sier Deila.

I forrige kamp mot Fredrikstad leverte serielederen en høyst ordinær 1. omgang, mens de siste 45 minuttene var et eneste stort fyrverki. Deila gir spillerne æren for forvandlingen.

- Det er første gangen jeg ikke har gjort noe spesielt i pausen. Jeg sa bare at jeg var skuffet og at spillerne måtte ordne opp selv. Det klarte de. Og det vitner om en spillergruppe som er i ferd med å bli voksen. De visste selv hva som skulle til, og det er den største tillitserklæring jeg kan gi til et lag, sier Deila.

 Han mener spillerne er blitt langt bedre på kommunikasjonen ute på banen. Flere tar ansvar og det gir resultater.

- Det er blitt så mye gode relasjoner i laget. Vi har fått bevissthet rundt det å gjøre hverandre gode. De relasjonene blir laget av spillerne selv fordi de er så flinke til å prate sammen. Akkurat dette blir viktig utover høsten, sier Ronny Deila.

LES FLERE GODSET-NYHETER PÅ DT.NO

Artikkeltags