- Det klareste straffesparket jeg har sett på lenge

HANDS: Peter Kovacs headet ballen rett i den utstrakte armen til Morten Fevang, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet videre. Dette bildet viser at kamplederen fra Kaupanger hadde fri sikt til situasjonen. FOTO: NTB SCANPIX

HANDS: Peter Kovacs headet ballen rett i den utstrakte armen til Morten Fevang, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet videre. Dette bildet viser at kamplederen fra Kaupanger hadde fri sikt til situasjonen. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mot Rosenborg ble Peter Kovacs snytt for et soleklart straffespark. I går skjedde det samme igjen.

DEL

SKIEN: Kvarteret før slutt headet den tidligere Odd-spissen ballen rett i armen til Morten Fevang. Bak Odd-kapteinen sto Ola Kamara klar til å sette ballen i mål, mens Anders Ågnes Konradsen også kom løpende til.Dommer Tommy Skjerven vinket imidlertid spillet videre – til tross for at han hadde fri sikt. Da rant det over for Ronny Deila.

SIF-treneren tok rennafart og satte etter linjemannen nedover sidelinjen, før han ble fysisk stoppet av fjerdedommeren.

– Det er sjelden jeg reagerer på den måten, men straffen var så til de grader klar og helt avgjørende for kamputfallet, sier Deila.

LES OGSÅ: - Dårlig filming

Frustrasjon

Serielederen skapte noen sjanser på tampen, men Odd holdt likevel unna og vant 2–1. Etterpå var frustrasjonen mildt sagt stor i Godset-leiren.

Det er ikke mer enn fire kamper siden Strømsgodset ble snytt for en like klar straffe mot gullrival Rosenborg – på stillingen 3–3. Også da var Peter Kovacs involvert.

– Vi skulle hatt tre poeng mer enn vi har nå, mener Kovacs.

Riktignok med et lite forbehold om at Godset faktisk hadde scoret på straffesparkene hvis de hadde blitt idømt. I så fall ville drammenserne vært sju poeng foran tabelltoer Molde.

LES KAMPREFERATET HER

– Dommeren sa til meg at det ikke var straffespark. Helt merkelig. Det er det klareste straffesparket jeg har sett på lenge, etter det vi ble snytt for mot Rosenborg.

Også Morten Fevang måtte innrømme at Godset burde fått straffe, etter at han blir gjort oppmerksom på at to spillere i blå drakt sto bak ham.

Ronny Deila bruker å si at det går opp i opp med dommeravgjørelser i løpet av en sesong. Etter å ha fått kjølnet seg ned i garderoben og byttet til dress, orket han ikke ta debatten om den norske dommerstanden.

SE BILDENE FRA KAMPEN PÅ DT+

Bittert

Ola Kamara forlot bortegarderoben som en av de siste. Han var ikke like diplomatisk som sin trener.

– Katastrofalt å ikke blåse straffe. Det blir vanskelig for oss fremover hvis vi fortsetter å få sånne dommeravgjørelser imot oss, sier Kamara, og nevner også det han mener var et feilaktig rødt kort til Razak Nuhu i samme åndedrag.

LES OGSÅ: SIF tapte mot Odd Grenland

SIF-spissen sto klar til å score på pasningen fra Kovacs. Med tanke på at Kamara også er lagets straffeeksekutør, er det ikke rart han følte seg snytt i går.

– Fryktelig bittert. Alle sitter inne i garderoben nå og banner, sier Kamara.

Godset leverte en god bortekamp i Skien, og utover i 2. omgang presset de Odd voldsomt bakpå. – Men vi skapte for få sjanser, og var for lite effektive. Likevel synes jeg det var mye positivt i dag. Vi må tåle å tape en kamp vi også, sier Deila.

HVA SYNS DU OM SPILLERNES INNSATS? GI DIN STEMME PÅ SPILLERBØRSEN HER

Artikkeltags