Hvem får kunstgresset som var på Gamle gress?

På grusbanen på Berskaug ligger nå kunstgresset som lå på Marienlyst fra 2008 til våren 2013.

På grusbanen på Berskaug ligger nå kunstgresset som lå på Marienlyst fra 2008 til våren 2013. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Her ligger kunstgresset som ble fjernet på Marienlyst for en måned siden.

DEL

DRAMMEN: Rull på rull med kunstgress ligger på den gamle grusbanen på Berskaug. Kunstgresset Strømsgodset har hatt så mange fotballtriumfer på. Det store spørsmålet er hvor dette underlaget etter hvert skal legges.Selv om det ikke er bra nok for Tippeligaen lenger, så duger det lenge til på breddenivå. Dette dekket var nytt til 2008-sesongen på Marienlyst. – Vi er inne i en prosess der vi vurderer hvor kunstgresset kan legges. Det er for tidlig å si noe ennå, sier Arve Røren, avdelingsleder idrett i Drammen kommune.

Ifølge Røren vil Marienlyst-kunstgresset sannsynligvis ligge på Berskaug over vinteren, og at det legges på en bane i byen i løpet av 2014.

– Tiden er for knapp til at det kan bli gjort til høsten, og kunstgresset skal tåle å ligge slik én vinter, melder Røren.

LES OGSÅ: Gull verdt for Strømsgodset

Kommunen har blant annet med seg Drammen Idrettsråd i denne prosessen. Idrettsrådet har et par alternativer på sin liste. Det er Ørenbanen og grusbanen på Berskaug, der kunstgresset ligger nå. Men det er usikkerhetsmomenter.

– Drammens Ballklubb har ønsker om å oppgradere Ørenbanen til kombinert kunstis/kunstgress, men kostnadene med et slikt utvidet prosjekt er mye høyere enn bare å skifte ut nåværende kunstgress med «Marienlyst-dekket», uttaler Oddvar Moen, daglig leder i Drammen Idrettsråd.

Derfor krever det en del tid med å få utredet en slik løsning. Det nåværende kunstgresset på Ørenbanen er fra 2003.

Grusbanen på Berskaug brukes ikke til noe idrett lenger, og sånt sett et greit sted å legge kunstgress, men det er usikkert hva som skjer med Berskaug-området. – En flytting av friidrettsbanen på Marienlyst til Berskaug er svært aktuelt, forteller Moen.

LES OGSÅ: Prøvespiller hos Godset

LES OGSÅ: Nå er Abdi i boks

Artikkeltags