Lehne Olsen klar for Godset

Thomas Lehne Olsen bytter ut den hvite og grønne HamKam-drakten med Godsets marineblå neste sesong. Her i kamp mot Team SIF og Fredrik Madsen i 2010.

Thomas Lehne Olsen bytter ut den hvite og grønne HamKam-drakten med Godsets marineblå neste sesong. Her i kamp mot Team SIF og Fredrik Madsen i 2010. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

HamKam-spissen Thomas Lehne Olsen har signert en treårskontrakt med Strømsgodset.

DEL

DRAMMEN: 21-åringen slutter seg til sin nye klubb 1. januar.

Dermed følger han i fotsporene til Marcus Pedersen, som tok turen fra Hamar til Drammen i 2008. Alle husker jo hvordan det gikk. Pedersen ble en stor suksess, og nå håper Godset at de har skutt gullfuglen på nytt.

Olsens kontrakt med HamKam utløper etter inneværende sesong, hvilket betyr at Strømsgodset i utgangspunktet slipper å betale overgangsbeløp. Hedmarkingene har krav på såkalt utdanningskompensasjon på omlag 300.000 kroner, men Godset er blitt enige med 1. divisjonsklubben om en annen løsning.

SE GAMLE STRØMSGODSET-BILDER I DT-ARKIVET
LES OGSÅ: HamKam-spiss kobles til Godset
LES PÅ DT+: Lover ikke flere nye spillere

Ønsket av flere

Sportssjef Jostein Flo bekrefter overfor Drammens Tidende at avtalen nå er i boks.

– Thomas er en veldig spennende spiller som vi har fulgt lenge. Vi måtte slå til nå i konkurranse med andre klubber. Vi har ikke ressurser til å hente etablerte spisser. Derfor må vi tenke fremtid, vi må tenke Godset og vi må være tidlig ute, sier han.

Ifølge Flo ønsket disse klubbene å kjøpe HamKam-spilleren før overgangsvinduet stengte i forrige uke.

Godset synes derimot det var hensiktsmessig at han fullførte sesongen på Hamar, og dermed kom partene fram til en litt spesiell avtale. Den innebærer at Strømsgodset betaler et beløp for Thomas Lehne Olsen som er høyere enn utdanningskompensasjonen, men lavere enn hva de ville kostet å kjøpe ham ut av kontrakten nå i sommer.

– Thomas ville ha en god avslutning i HamKam, og for oss er det greit at han spiller sesongen ut i 1. divisjon, forklarer Flo.

LES OGSÅ: Keita: – Ingen grunn til å stresse
LES OGSÅ: Cramer la seg flat

26 mål i debutsesongen

Tromsø er blant klubbene som har vist interesse for 21-åringen, men han valgte Strømsgodset fordi de har fulgt ham tett over tid og fordi han føler seg sterkt ønsket av Ronny Deila. 

Dermed var det også lettere for serielederen å komme frem til en spesialavtale med Hamarkameratene.

Thomas Lehne Olsen kom til HamKam fra moderklubben Moelven i 2009, og han slo til på direkten i debutsesongen.

Han banket inn 26 mål da HamKam rykket opp fra 2. divisjon, men året etter slet han mye med skader. Unggutten noterte seg likevel for åtte scoringer i 1. divisjon. Inneværende sesong startet litt trått, men Thomas Lehne Olsen har etter hvert fått opp dampen for alvor. Til nå er det blitt ni scoringer og ti assist.

Jostein Flo mener Thomas Lehne Olsen er en helt annen spillertype enn nevnte Marcus Pedersen. Sportssjefen beskriver nysigneringen slik:

– Han har god teknikk, gode bevegelser og god fotballforståelse, og det er en klar fordel at han kan spille på flere plasser fremover på banen.

LES OGSÅ: Storbæk signerte for Godset
LES OGSÅ: SIF-kapteinen ute i seks nye uker

Artikkeltags