NFF avfeier rykte

Fotballpresident Yngve Hallèn (t.v.), generalsekretær Kjetil Siem og informasjonssjef Svein Graff (t.h.) i forbindelse med søndagens pressekonferanse i kampfiksingsaken.

Fotballpresident Yngve Hallèn (t.v.), generalsekretær Kjetil Siem og informasjonssjef Svein Graff (t.h.) i forbindelse med søndagens pressekonferanse i kampfiksingsaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Norges Fotballforbund mener det ikke finnes noen holdepunkter for at kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset var fikset.

DEL

DRAMMEN: Det verserer en haug med rykter i fotball-Norge i kjølvannet av kampfiksingskandalen som nå rulles opp. I dagens papirutgave av Dagbladet blir kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset mistenkeliggjort via anonyme kilder i gamblingmiljøet. Avisen har snakket med gamblere som hevder at de fikk informasjon om at oppgjøret ville ende med poengdeling.

Rosenborg og Strømsgodset spilte som kjent 3-3 søndag 24. juni.

Nå finner Norges Fotballforbund det betimelig å avfeie ryktene som fullstendig grunnløse.

- Vi har ikke kjennskap til at det har skjedd noen uregelmessigheter i den bestemte kampen, sier informasjonssjef Svein Graff til Drammens Tidende.

Medias ansvar

Fotballens øverste organ har ikke sett noen grunn til å forfølge opplysningene som fremkom i Dagbladet.

- Vi må ta høyde for at det kommer rykter i kjølvannet av denne kampfiksingsaken, men her er det ingen holdepunkter for at det har skjedd noe galt, gjentar Graff.

Han innrømmer at det blir en utfordring med alle rykter, spekulasjoner og mistenkeliggjøring som følger med en slik høyprofilert kampfiksingssak - ikke minst på sosiale medier.

- Det er kjedelig med sånne type saker, men jeg håper alle har forståelse for at vi ikke går til så drastiske skritt hvis det ikke er grunnlag for det. Nå er det viktigste at vi får alle fakta på bordet, sier informasjonssjefen i NFF.

- Har media et spesielt ansvar for hva de formidler og publiserer i slike saker?

- Der påpeker du noe essensielt. I dag skal det lite til for å innta en plass i offentligheten, spesielt via sosiale medier. Det er svært viktig at media er kritiske til hva de gjengir og hvilke kilder de velger å bruke, svarer Graff.

LES OGSÅ: Rykter om kampfiksing

Uheldig

Daglig leder i Godset, Erik Espeseth, uttalte tidligere i dag at han ikke klarer å forholde seg til rykter som er basert på anonyme kilder i et gamblingmiljø.

- Disse personene må stå fram og komme med håndfaste bevis for det de påstår. Jeg håper virkelig ikke at rykter og spekulasjoner skal sette denne saken helt på hodet, sier Espeseth.

På generelt grunnlag mener SIF-sjefen at denne kampfiksingskandalen er svært uheldig for fotballens omdømme.

- Fotballen trenger ikke denne saken. I Strømsgodset tar vi sterk avstand fra kampfiksing, juks og fanteri, sier Espeseth.

Etter at kampfiksingsaken ble kjent har Strømsgodset orientert spillergruppen om hvilke retningslinjer som gjelder for pengespill.

- Det er ikke lov å spille på egne kamper, og det vil bli slått hardt ned hvis noen spiller mot eget lag, sier Espeseth.

Les flere nyheter om Godset

 

 

Artikkeltags