Ny SIF-spiller snart klar

Flamur Kastrati deltok på lørdagens SIF-trening sammen med U21-landslagskamerat Stefan Johansen.

Flamur Kastrati deltok på lørdagens SIF-trening sammen med U21-landslagskamerat Stefan Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Flamur Kastrati deltok på lørdagens trening og bekrefter selv at kun formaliteter gjenstår før han er Godset-spiller.

DEL

DRAMMEN: Tidligere denne uken skrev Drammens Tidende at Mohammed Fellah så ut til å glippe for Strømsgodset etter at styret i Vålerenga ønsket å beholde 24-åringen, og at drammenserne nå hadde rettet fokuset mot U21-landslagsspiller Flamur Kastrati i stedet.Lørdag var 21-åringen på plass på Marienlyst og deltok på SIF-lagets siste treningsøkt før kampen mot Hønefoss søndag.

– Er du Strømsgodset-spiller?

– Jeg tør ikke å si at jeg er det helt ennå, men det er kun formaliteter som gjenstår, sier Kastrati til Drammens Tidende.

– For min del har det vært en rask og positiv prosess og jeg håper alt går i orden snart, sier angriperen videre.

Kastrati er opprinnelig Skeid-gutt, men ble i tidlig alder hentet av FC Twente i 2009. I 2011 ble han lånt ut til tyske Osnabrück, før han senere sikret en permanent overgang til MSV Duisburg.

I dag er han under kontrakt med Erzebirge Aue i 2. Bundesliga etter en fri overgang i januar 2013, men slet med lite spilletid forrige sesong. Kontrakten hans går ut i 2015.

LES OGSÅ: Wikheims deilige comeback

Vraket utlandet

21-åringen skal ha hatt tilbud både fra skandinavia og andre lag i Europa, blant annet mange lag i Tyskland, men valgte til slutt Strømsgodset.

– Det er et veldig spennende lag som har vist at de utvikler spillere. De har en fin kombinasjon av unge og erfarne spillere.

– I tillegg har de en spillestil som passer meg godt. De spiller fotball, sier Kastrati og sammenligner sin første Godset-trening med opplegget han var vant til i det teknisk dyktige fotballandet Nederland.

Det skal også ha vært interesse fra andre norske lag.

– Men Strømsgodset var den eneste klubben i Norge for meg. Her kan jeg lære mye og i mine øyne er Ronny Deila den beste treneren i Norge.

LES OGSÅ: Ola Kamara tilbake i Godset

Driblevillig angriper

– Hva kan du bidra med i Strømsgodset?

– Jeg er god én mot én, rask, sterk og aggressiv, sier angriperen som blant annet kjenner Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim og Adama Diomande fra før – bare for å nevne noen.

Kampformen er imidlertid ikke på plass hos Kastrati og 21-åringen er selv usikker på når han eventuelt vil være klar for spill i den marineblå drakta for første gang.
Ikke bekreftet av SIF

Ronny Deila var utilgjengelig for kommentar lørdag, mens sportssjef Jostein Flo hadde følgende å si om prosessen.

– Vi kommenterer ikke spekulasjoner og bekrefter ingenting før det er bekreftet.

Første mulige bekreftelse kan komme på mandag.

LES OGSÅ: - En perfekt bortekamp

– Solid forsterkning

Dersom alt går i orden og Flamur Kastrati blir Godset-spiller vil Stefan Johansen glise bredt.

SIF-playmakeren har spilt med Kastrati på de fleste aldersbestemte landslag opp gjennom karrieren og kan ikke få hyllet 21-åringen nok.

– Han vil være en solid forsterkning. Han er allerede en av de bedre angriperne jeg har spilt med, sier Johansen som sist spilte med Oslo-gutten i EM-sluttspillet tidligere i sommer.

– Jeg har sjelden sett en spiller som er en større vinnertype enn det han er. Han har gode avslutninger og et godt rykk. Han passer perfekt i Strømsgodset, sier Johansen.

LES OGSÅ: Nå er godfølelsen tilbake

Artikkeltags