Selger ikke til gullrivalene

Godsets Lars Christopher Vilsvik t.vr. og Kim André Madsen.

Godsets Lars Christopher Vilsvik t.vr. og Kim André Madsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Godset ber Molde og Rosenborg holde fingrene av fatet.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset opplever eventyrlig suksess på toppen av Tippeliga-tabellen, men en naturlig konsekvens av de gode prestasjonene er at spillerne blir ettertraktet på overgangsmarkedet.

Den siste uken har tre stykker blitt linket til serielederens to gullrivaler. Drammens Tidende har allerede omtalt at toppscorer Ola Kamara følges av regjerende seriemester Molde, mens Lars-Christopher Vilsvik og Kim Andrè Madsen stadig nevnes som interessante for Rosenborg.

Drammens Tidende vet at også flere Godset-spillere er på radaren til konkurrentene.

Kostbart

Vilsvik var også høyaktuell for Molde i fjor sommer, men den gangen sto Godset i mot flere bud i tre-fire-millionersklassen. Nylig var danske AGF Århus frempå med et konkret fremstøt på samme Vilsvik – uten at drammenserne lot seg overbevise av de danske fristelser.

Strømsgodset er i det hele tatt lite villig til å diskutere spillersalg, med mindre det er snakk om beløp som klubben ikke kan takke nei til – primært fra utlandet.

Drammenserne har mer fokus på å forsterke laget, dersom det lar seg gjøre med begrensede midler.

– Dersom noen av våre konkurrenter om årets medaljer skulle ha ønske om å kjøpe våre spillere, så blir jo det det samme som å minske våre muligheter til å ta medalje, og det vil vi selvsagt ikke. Sagt på en annen måte: Det blir i så fall veldig kostbart, og da kan de like gjerne se et annet sted, sier daglig leder Erik Espeseth.

Må ikke selge

Etter hva Drammens Tidende er kjent med har ikke serielederen mottatt noen konkrete tilbud utover det ene på Lars-Christopher Vilsvik fra AGF Århus.

Fordelen for Strømsgodset i denne sammenheng er at de ikke må selge, til tross for at klubben faktisk har budsjettert med et beskjedent spillersalg. Med mulig seriegull i potten er det heller ingen spillere som ønsker seg bort, noe som gjør det lettere for klubbledelsen å stå i mot interessen fra andre.

– Vi jobber med å unngå spillersalg, og det ser ut til at vi skal klare dette, sier Espeseth.
 

– Vi jobber med å unngå spillersalg

Økte inntekter

Dette skyldes at klubben har positiv utvikling på publikumsinntektene sett i forhold til budsjett, og prognosene for resten av sesongen er lovende med flere såkalte publikumskamper. Under Elvefestivalen kommer Lillestrøm til Marienlyst, før høsten byr på gullkamper i Drammen mot både Molde og Rosenborg.

LES OGSÅ: Godset-fan ga milliongevinst

Cupoppgjøret mot Mjøndalen, med over 6000 tilskuere, har også bidratt til at Godset har bedre kontroll på tallene, i tillegg til at de fremdeles klarer å holde kostnadene nede.

– Men dette betyr ikke at vi er i mål ennå. Det er viktig at folk faktisk møter på stadion utover høsten, det er tross alt fantastisk kvalitet og underholdning på det som skjer på Marienlyst. Og det er plass til mange flere på stadion, sier toppsjefen.

Blå Magi

Strømsgodset jobber også med å øke inntektene gjennom nye sponsoravtaler i kjølvannet av den sportslige suksessen.

I tillegg er det også på dagsorden å få flere aksjonærer i spillerinvesteringsselskapet Blå Magi AS. Dette er selvsagt viktig med tanke på å knytte til seg forsterkninger i sommer.

– Vi har fortsatt igjen syv andeler i dette selskapet, og det er ikke vår ambisjon å sitte med eierskap i et spillerinvesteringsselskap knyttet til våre egne spillere, sier Espeseth.

Hver andel koster 250.000 kroner, og selskapet sitter på 100 prosent av rettighetene til SIF-spillerne Lars Cramer, Gustav Mendonca Wikheim, Tokmac Nguen og Bardh Shala.

LES FLERE GODSET-NYHETER PÅ DT.NO
 

Artikkeltags