– Vil vise alle at vi mener alvor

Strømsgodset har ikke offensive muskler til å hente en haug av toppspillere, likevel ønsker ikke trener Ronny Deila at klubben blir en taper når overgangsvinduet åpner mandag.

Strømsgodset har ikke offensive muskler til å hente en haug av toppspillere, likevel ønsker ikke trener Ronny Deila at klubben blir en taper når overgangsvinduet åpner mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En for svak tropp skal ikke stoppe Godset i kampen om lagets første seriegull siden 1970.

DEL

DRAMMEN: Det har vært mye snakk om Strømsgodset og Mohammed Fellah etter at Drammens Tidende onsdag kveld meldte at klubben skal ha vært i samtaler med VIFs midtbanespiller om en overgang. Etter torsdagens trening var Godset-trener Ronny Deila tydelig på at klubben ønsker å forsterke troppen i overgangsvinduet som åpner 15. juli og stenger 11. august.

– Vi vil vise spillerne og alle rundt at vi virkelig mener alvor i år – at vi har lyst til å bli med til the bitter end. Tidligere år har vi ikke vært slagkraftig nok etter overgangsvinduet, og det har vært en viktig faktor i forhold til å kjempe om det gjeveste, sier han til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Godset i Fellah-samtaler

Offensiv forsterkning

Det er først og fremst aktuelt å forsterke med en offensiv spiller som kan gå rett inn på laget.

– Vi har ikke snakket med Fellah ennå, men vi har snakket med agenten hans. Det er slik det står nå. Vi er veldig langt unna en overgang, forteller Deila.

I forrige uke ble det spekulert i om Lillestrøms Fredrik Gulbrandsen kan være aktuell for Godset. Både Molde og Rosenborg kjemper om LSK-spilleren, men foreløpig er det usikkert hva som skjer videre. Her om dagenuttrykte også overfor TV 2 Sporten at han synes det er smigrende at også SIF er interessert..

Drammenserne, som leder serien ett poeng foran Rosenborg, lå også øverst på tabellen etter 15 spilte serierunder i fjor. Molde ble som kjent for sterke for SIF på tampen av sesongen.

I 2011 lå Godset greit ann på en 6. plass - med seks poeng opp til serieledende Molde etter halvspilt sesong. Det ble imidlertid en tøff høst og drammenserne havnet  til slutt på 8. plass - 13 poeng bak Tippeliga-vinnerne fra Molde.

LES OGSÅ: Mohammed Fellah kan være på vei til Godset

Sultne på gull

Å være i stadig utvikling rager høyest i Strømsgodset, men det er selvfølgelig ikke tvil om at spillere og trenere er sultne på klubbens første seriegull siden 1970.

Nå har de så absolutt sjansen igjen, og Deila tror de besitter en tropp som er god nok for gull - hvis de slipper unna mye skader. Slik er ikke situasjonen per dags dato.

Offensive kanoner som Adama Diomande, Thomas Sørum, Gustav Wikheim og Muhamed Keita sliter alle med skader. Sørum vil være ute i en lengre periode, og ingen av de andre blir klare til helgens bortekamp mot Sandnes Ulf.

– Vi er på utkikk etter en offensiv spiller som kan forsterke oss og gjøre en jobb nå. Vi har sett på flere spillere, og spillere som Mohammed Fellah (VIF) og Fredrik Gulbrandsen (Lillestrøm) er typer som er interessante, sier Deila til Drammens Tidende

Les mer i fredagens papirutgave av Drammens Tidende.

SE KLIPP FRA SIF-VIF-OPPGJØR

Artikkeltags