31-åring tvinges til å legge opp

Andrè Hanssen tvinges til å avslutte karrieren grunnet problemer med knærne.

Andrè Hanssen tvinges til å avslutte karrieren grunnet problemer med knærne. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Godsets Andrè Hanssen må legge opp i en alder av 31 år.

DEL

DRAMMEN: Skjervøy-karen har slitt stort med skader de siste sesongene, og i 2011 fikk han kun med seg to A-kamper som innbytter. Cupfinalen mot Follo i 2010 er siste gang Hanssen spilte fra start for Strømsgodset. Nå tvinges han til å sette et tidlig karrierepunktum .

Hanssen trøblet med Jumpers Knee gjennom hele fjoråret, og i vinter pådro han seg en ny kneskade. Slitasjen i knærne er så stor at 31-åringen har valgt å lytte til legenes anbefalinger om å avslutte karrieren. Hanssen skal i stedet øse av sine erfaringer nedover i SIF-systemet.

LES OGSÅ: Gir ikke opp Godset-karrieren

Trenertalent

31-åringen går over i en rolle som spiller/trenerutvikler, og vil bidra på alt fra guttelag, bylag, akademi og SFO. SIFs sportssjef Jostein Flo er glad for at de beholder kompetansen til Hanssen i klubben selv om han ikke lenger kan bidra på fotballbanen.

I første omgang gjelder engasjementet ut det siste året av kontraktstiden, men håpet er at begge er så fornøyd at samarbeidet kan utvides.

- Vi tror at han er et stort trenertalent

- André har masse erfaring fra en lang spillerkarriere i både Norge og utlandet. Han har også de rette menneskelige egenskapene som skal til. Vi tror at han er et stort trenertalent, sier Jostein Flo.

- En stor ressurs

Utviklingssjef Stian Lund er henrykt over å få Hanssen inn i sitt team. Den tidligere Bodø/Glimt og Heerenveen-spilleren er allerede så smått i gang, og tilbakemeldingene er allerede positive.

- Andrè er en stor ressurs. Han har ikke minst noe vi andre ikke har, nemlig formell kompetanse fra egen spillerkarriere på toppnivå. Andrè er med på å styrke spillerutviklingen i Strømsgodset, sier Lund.

LES OGSÅ: Hanssen må operere kneet

Blir boende

Hanssen spilte over 140 kamper for Bodø/Glimt før han fikk med seg fem år som utenlandsproff i den nederlandske skøytebyen Heerenveen. Det var her skadeproblemene startet, og i 2009 returnerte han til Glimt. Etter at gamleklubben rykket ned valgte Hanssen å skrive en ettårskontrakt med Strømsgodset. Han bidro mye positivt den første sesongen i Drammen, noe som altså kulminerte med cupseier høsten 2010.

Hanssen var på vei tilbake til Glimt etter forrige sesong, men nordlendingene fikk plutselig kalde føtter grunnet veteranens skadeproblemer og ville kun tilby en kort kontakt. Da rant overgangen ut i sanden.

LES OGSÅ: Signerte toårskontrakt

Ble pappa

Andrè Hanssen ble nylig far for første gang, og har planer om å bli boende i Drammen. Han er for øvrig samboer med Glassverket-spilleren Susanne Marcussen.

Drammens Tidende har ikke lyktes med å få en kommentar fra Hanssen.

LES OGSÅ: Overgangen i vasken

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags