NEDRE EIKER: Fredag ettermiddag ante ikke Martin Ødegaard at han et døgn senere kom til å løpe rundt på Mjøndalen stadion med stjerner som Peter Kovacs og Mohammed Abu.Og hva sier du egentlig når du skal takke din egen pappa, som også er MIFs assistenttrener, for kampen etter å ha debutert for Godsets førstelag i det prestisjefulle lokaloppgjøret?

– Du, jeg må sitte på hjem jeg.

SE BILDER FRA KAMPEN

SIF-trener Ronny Deila kommer gående forbi. Han har nettopp sett laget sitt tape 5–2 for erkerivalen, men kan ikke gjøre annet enn å smile til den 13 år gamle debutanten.

Spørsmålet er jo heller ikke så dumt, det er jo fortsatt noen år til Ødegaard junior kan dure hjem til Drammen på moped.

Yngste spiller

Du må være 15 år for å kunne spille i Tippeligaen. Selv om lørdagens debut var av det uoffisielle slaget, er Jens Erik Arnesen sikker på at Martin Ødegaard er den yngste som noensinne har spilt for Godets førstelag.

LES OGSÅ: Målfest i Mjøndalen

– Han er garantert tidenes yngste, uansett hvordan type kamp, sier Arnesen, som har ført statistikk over alle SIF-kampene siden 1965.

Drøm i oppfyllelse

13-åringen hadde problemer med å sove etter at han fredag kveld fikk vite at han skulle få være med mot MIF. Han trodde ikke han kom til å få noe særlig med spilletid, men da Strømsgodset lå under 4–0 til pause kom beskjeden fra Ronny Deila. En drøm skulle gå i oppfyllelse.

Det var ikke enkelt å se at guttespilleren var litt nervøs. Fra sin høyre kant ga 13-åringen tydelig tegn på at han ville involveres i spillet og få ballen i beina.

– Selvfølgelig utvikler du deg mer hvis du vil ha ballen, sier Martin Ødegaard.

LES OGSÅ: Elabdellaoui enig med City

Spilte fri Kovacs

Etter 69 minutter spilte han gjennom Peter Kovacs som ble felt og fikk straffe. Den rutinerte ungareren satte ballen iskaldt i mål, men passet på å takke den 21 år yngre servitøren.

– Det var en veldig god pasning. Deilig å se den gå igjennom, forteller Martin, før han må skynde seg ut til pappa. Unggutten fra Drammen skulle hjem og se på EM. Et mesterskap han selv kunne tenke seg å spille en dag.

LES OGSÅ: Endelig tilbake for SIF

MIF skapte fest

Selv om SIF startet med seks etablerte Tippeliga-spillere, var det et svekket lag som møtte Mjøndalen. MIF vartet likevel opp med festfotball i 1. omgang og ledet 4–0 til pause. Det endte til slutt 5–2 etter at Kovacs fikk pyntet på resultatet ved to anledninger.

LES OGSÅ: – Laget er min kjæreste