ESTEPONA: – Jeg vil så veldig gjerne spille fotball igjen. Derfor måles ikke mye i kroner og øre per dags dato, sier midtbanespilleren.



Strand vraket et økonomisk bedre tilbud fra Odd Grenland fordi han tror Strømsgodset er rett sted for å få karrieren tilbake på rett kjøl. Etter én samtale med Ronny Deila var Strand solgt.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for Odd. Alt virket veldig lovende der. Så kom Ronny på banen, sier Strand.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for Odd.


Lakselv-karen forklarer valget med at Godset spiller en type fotball som tiltaler ham, en ballbesittende stil der man stoler på spillernes ferdigheter.

– Jeg har et veldig godt inntrykk av Ronny som trener. Han virker real, ærlig og tydelig. Det er noe jeg har savnet de siste årene. Nå får jeg en trener som jeg kan forholde meg til, sier Lars Iver Strand.

Tung tid i VIF

Foran 2008-sesongen ble Strand solgt til Vålerenga for sju millioner kroner. Han var på toppen av karrieren, aktuell for landslaget og lansert som fremtidig utenlandsproff.

Lakselv-gutten forhandlet seg også fram til gode betingelser i Vålerenga, med godt over to millioner kroner i lønn.

Den første sesongen gikk bra, men i 2009 startet problemene. Strand ble plutselig plassert på tribunen av trener Martin Andresen, og kom aldri mer inn i varmen.

LES ALLE GODSET-SAKENE HER

28-åringen dro deretter på lån til gamleklubben Tromsø, før han pådro han seg en alvorlig ankelskade i 2010.

Strand har knapt spilt fotball siden. Men det skyldes ikke utelukkende denne skaden. Strand ble totalt oversett i VIF i de periodene han faktisk var tilgjengelig fordi klubben måtte betale et betydelig beløp til Tromsø dersom han spilte to kamper til.

I fjor sommer scoret Strand og var Vålerengas beste spiller i treningskamp mot Liverpool. Men i neste seriekamp var han tilbake på tribunen.

– Det skjedde ting i Vålerenga som absolutt ikke var bra. Jeg kan bli forbannet, bitter og synes synd på meg selv. Men det kommer jeg ingen vei med. Jeg velger heller å legge det bak meg og se fremover, sier Strand.

Tålmodighetsprøve

Den sympatiske finnmarkingen har tjent gode penger de siste årene, men han blir ikke lønnsledende i Godset.

Det har Strand full forståelse for.

– Jeg får en stygg lønnsreduksjonen, men det er bare rett og rimelig. Jeg har vært lenge skadet, og kan ikke kreve for store summer. Jeg må først gjøre meg fortjent til pengene, sier Strand.

Nå har han uansett fokus på andre ting enn lønnsutbetalinger. Strand virker oppriktig når han prater om hvor stor motivasjonen er for å ikle seg Godset-drakten.

– Jeg føler meg som en 14-åring, men klubben er flink til å holde meg igjen. Jeg må smøre meg med tålmodighet, sier han.

I begynnelsen av desember ble Strand operert i Portugal av verdens fremste ankelkirurg. Etter to ukers alternativ trening på nyåret merker han allerede fremgang.

LES OGSÅ: Cramer velger SIF

Ledertype

Strand vil helst ikke sette noe dato for comebacket, men håper å prøve seg med ball på La Manga i midten av februar.

– Jeg gleder meg bare til jeg står på banen igjen, uten smerter og kan føle glede over fotballen og kjenne trykket fra tribunen. Da er jeg en lykkelig mann.

Lars Iver Strand vet at dette sannsynligvis er hans siste sjanse til å komme tilbake på toppnivå.

– Blir jeg ikke bra nå, må jeg nok vurdere å finne på noe annet.

I SIF forventes det at han tar lederansvar, både på og utenfor banen. Det utfordringen trigger Strand.

– Jeg var kaptein i Tromsø og hadde en sentral rolle der. Jeg var også kaptein på U 21-landslaget. Jeg er vant til og glad i å ta ansvar, sier Strand.