Mener Milan følger Johansen

Stefan Johansen har hatt en stor sesong i Godset-drakten og imponerte under U 21-EM i Israel. Nå skal han være på radaren til storklubben AC Milan.

Stefan Johansen har hatt en stor sesong i Godset-drakten og imponerte under U 21-EM i Israel. Nå skal han være på radaren til storklubben AC Milan. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

FIFA-agent Marco Salvatore hevder at Stefan Johansen (22) er på radaren til den italienske storklubben AC Milan.

DEL

DRAMMEN: Representanter for Milan var til stede på Marienlyst under toppkampen mellom Strømsgodset og Rosenborg.

Der fikk de se Johansen briljere, akkurat som han gjorde i hjemmekampen mot Hønefoss en uke tidligere. For en uke siden debuterte 22-åringen på A-landslaget i privatlandskamp mot Sverige.

Marco Salvatore, som har Skandinavia som spesialfelt, sier til den italienske nettavisen Il Sussidiario at AC Milan følger utviklingen til Godsets midtbanemaestro. Han tviler imidlertid på at det blir noe overgang nå i sommer fordi det norske overgangsvinduet er stengt og Strømsgodset følgelig priser ham ekstra høyt. Salvatore omtaler Johansen som en god spiller, men mener han ikke er klar for å spille for en storklubb som Milan riktig ennå.

Omtales i Italia

Saken i Il Suddidiaro er gjengitt på hjemmesiden til Milans norske supporterklubb. Pressetalsmann i Milan Club Norvegia, Bår F. Sveinhaug, er ganske sikker på at rapportene fra Italia stemmer.

Etter hva han kjenner til ble Milan oppmerksom på Godset-spilleren under U 21-EM i Israel.

– Jeg tror Milan følger Stefan Johansen. De har et omfattende speidernettverk i Europa, og ser ofte på spillere i Norge, sier Sveinhaug.

Etter at CMore først meldte at AC Milan satt på tribunen i Drammen forrige helg, har saken blitt plukket opp av flere italienske medier. Mediaset, som eies av tidligere statsminister Silvio Berlusconi, hevder at Milan vil hente Johansen som cover for landslagsspiller Riccardo Montolivo. Det samme skriver nettstedet Milan News.

– Stefan Johansen ligner ganske mye på Montolvino, som spiller i tilsvarende posisjon i Milan, sier Sveinhaug.

Han påpeker riktignok at italienske medier raskt videreformidler hva andre skriver, og at rykter gjerne kan bli tatt ut av sammenhengen i denne prosessen.

Flere er interessert

Sveinhaug er av den oppfatning at Milan allerede hadde lagt inn bud på Johansen hvis interessen var konkret. Han tror ikke at de kommer til å foreta seg noe i dette overgangsvinduet.

– Jeg regner med at de vil fortsette å følge ham, men det er tross alt et stort sprang fra Tippeligaen til AC Milan.

Sveinhaug mener likevel at Stefan Johansen vil passe godt inn i italiensk fotball.

– Det ideelle hadde nok vært om han gikk til en mindre klubb i Italia først, slik at Milan kan følge utviklingen hans der. Jeg har sett ganske mye av Johansen og jeg liker ham som spiller, sier Sveinhaug.

Milan er ikke den eneste italienske klubben som har merket seg Johansen. Under mesterskapet i Israel rapporterte den anerkjente Sky Sports-journalisten Gianluca Di Marzio om interesse fra Sampdoria og Chievo.

I forrige uke sa Johansens agent Tore Pedersen til Dagbladet at 22-åringen følges av klubber fra flere av de største fotballnasjonene i Europa. Midtbanesentralen har kontrakt med Godset ut 2014.

Artikkeltags