Spisshelten: - Jeg scorer bare viktige mål

Peter Kovacs sikret tre Godset-poeng med sin fjerde seriescoring for sesongen. Drammenserne har nå opparbeidet seg en luke på syv og åtte poeng til lagene på 3. og 4. plass på tabellen.

Peter Kovacs sikret tre Godset-poeng med sin fjerde seriescoring for sesongen. Drammenserne har nå opparbeidet seg en luke på syv og åtte poeng til lagene på 3. og 4. plass på tabellen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Med kramper overalt brukte Peter Kovacs (34) de siste kreftene han hadde til å hamre inn tre nye Godset-poeng.

DEL

BÆRUM: Den digre ungareren satte inn sin fjerde seriescoring for sesongen på Nadderud stadion i går. 11 minutter før slutt kombinerte han kraft med finesse og pur vilje på innlegget fra spissmakker Ola Kamara. Ballen føk opp i nettaket bak Stabæk-keeper Mande Sayouba.Etter fulltrefferen løp Kovacs sporenstreks bort til svingen med Godset-supportere og feiret ellevilt sammen med de tilreisende. 34-åringen beviste igjen hvor betydningsfull han er for serielederen.

LES OGSÅ: Skadefri Madsen i rivende utvikling

– Jeg scorer bare viktige mål, sier Kovacs, og presser fram et lite glis.

Mer orker han ikke. Mannen er totalt utslitt.

– Jeg har kramper overalt.

STEM PÅ GODSET-GUTTA I SPILLERBØRSEN

Scorer og vinner

Kovacs vet bedre enn å lire av seg uberettiget selvskryt. Han har helt rett i det han sier om viktigheten av målene han banker inn.

I går kom 2–0 målet til Kovacs på et svært gunstig tidspunkt av kampen. Akkurat det samme skjedde mot Brann i Bergen, der Godset også tok med seg tre poeng hjem til Drammen. I bortekampen mot Fredrikstad sørget han for 1–0 like før pause med en manøver han selv omtalte som årets mål i Tippeligaen. Godset vant som kjent den kampen også.

LES OGSÅ: Supertalentet som glapp

Spissveteranen var i tillegg helt avgjørende med sine to scoringer da Strømsgodset snudde 0–2 til 3–2 i cupen mot Notodden.

SE BILDER FRA KAMPEN PÅ DT+

Men Peter Kovacs scorer ikke bare viktige mål på sine eldre fotballdager. Flere av fulltrefferne har vært av det flotte slaget.

– Jeg var vel mest kjent for å score på hodet og tap-ins. Såkalte drittmål. Men nå scorer jeg også fine mål, sier Kovacs.

Han forklarer den hyggelige utviklingen med nitid terping av detaljer på treningsfeltet. Alt fra innløp i boks til avslutninger. Peter Kovacs står nå bokført med 11 scoringer i serie og cup.

LES OGSÅ: Strømsgodset overkjørte Mjøndalen

Luke ned

Strømsgodset styrte det meste mot tabelljumboen i går. Ronny Deila mente det var ett lag på banen.

10–2 i målsjanser underbygger trenerens påstand. Godset var klart best i det meste, men det ble likevel unødvendig spennende på grunn av Stabæks redusering på tampen.

– 2–1 på bortebane er et perfekt resultat, mener Peter Kovacs.

Gårsdagens seier betyr at Godset har opparbeidet seg en luke på fire poeng til Molde og sju poeng til Rosenborg. I de tre neste kampene venter Sandnes Ulf, Odd Grenland og Fredrikstad.

LES OGSÅ: – Du kan ikke være både brun og blå

– Vi er ikke halvveis en gang. Vi har vært det beste laget til nå, men har fortsatt en jobb å gjøre, sier Ronny Deila.

Kovacs prater om å holde fokus. Han gjentar sågar det kjedelige ordet tre ganger på rad. Men ingen i Godset kan nekte for at det ser svært bra ut.

LES FLERE SPORTSNYHETER

Artikkeltags