Strømsgodset overkjørte Mjøndalen

Eks SIF-spiller Fredrik Nordkvelle (t.v.) i kamp med tidligere medspiller Strømsgodsets Øyvind Storflor i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann stadion tidligere i år.

Eks SIF-spiller Fredrik Nordkvelle (t.v.) i kamp med tidligere medspiller Strømsgodsets Øyvind Storflor i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann stadion tidligere i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Strømsgodset kjørte over Mjøndalen i lokaloppgjøret, og vant til slutt 6-1 i 4. runde av NM.

DEL

DRAMMEN: Hjemmelaget styrte store deler av kampen foran et tilnærmet fullsatt Marienlyst onsdag kveld.

Her kan du lese fullstendig kampreferat fra oppgjøret

Strømsgodset scoret to mål før pause, før fire mål i andreomgang sendte Mjøndalen hjem med seks mål i sekken.

Mjøndalen trener Vegard Hansen la ikke skjul på at de tapte for et bedre lag.

– Vi møter et lag som er for gode for oss i dag, sa Hansen etter kampen.

Før kampen var han spent på hvordan styrkeforholdet mellom de lagene ville bli.

– Jeg hadde likt det svært dårlig om vi fikk sekken full, sa Hansen til dt.no.

LES OGSÅ: – Du kan ikke være både brun og blå

Hjemmelaget tok føringen fra start i kampen. En stund var innleggene for upresise, men da et innlegg fra venstre traff Peter Kovacs, stod det 1-0 til vertene.

Kort tid før pause økte Alfred Sankoh ledelsen, i en periode hvor Mjøndalen var bedre med i kampen. Et godt innlegg fra Øyvind Storflor traff Sankohs hode, og rullet forbi Ivar Andreas Forn og i mål.

LES ALLE SAKENE OM MIF HER

Hjemmedominans

Mjøndalens Knut Rønningene hadde tidligere truffet stolpen, men dommer Tommy Skjerven markerte at han ville blåst for frispark til Strømsgodset dersom ballen hadde gått i mål.
I andreomgang fortsatte hjemmelaget å dominere i banespillet. Anders Ågnes Konradsen scoret to mål på ti minutter, og punkterte kampen.

Innbytter Martin Rønning Ovenstad, som kom til Strømsgodset fra Mjøndalen før sesongen, hadde to store muligheter til å score på sine gamle lagkamerater, men hadde ikke hellet med seg.

LES ALLE GODSET-SAKENE HER

Trøstemål

Mjøndalen fikk sitt trøstemål da Pål Alexander Kirkevold reduserte til 4-1 etter 73 minutter, men det hjalp ikke for gjestene. 

Etter kampen sa Kirkevold at han følte at bruntrøyene ble for enkle og hadde for lite rytme i spillet. Angriperen la heller ikke skjul på at de møtte et lag som var bedre enn hva de møter i Adeccoligaen.

LES OGSÅ: Sprell fra bruntrøyene

Ola Kamara gjorde ydmykelsen komplett da han scoret to enkle mål mot slutten av andreomgang etter svakt forsvarsspill av Mjøndalen.

Først headet han han ballen forbi Forn etter et blokkert skudd, før han like etterpå stjal ballen fra Morten Sundli og fastsatte sluttresultatet til 6-1.
Strømsgodset er nå videre til kvartfinalen i NM. Trekningen vil bli foretatt på tirsdag. 

NB! Trekning til 5. runde i cupen vil skje tirsdag 10. juli. Da vil både herre- og damekamper trekkes samtidig.

Artikkeltags