Trakk det lengste strået

«Abdi» (t.v.) stortrives i Drammen selv om han bare har vært her noen uker. Denne uka fikk han god hjelp av SIF-spiller Enock Kwakwa med å flytte inn i leiligheten hvor 21-åringen skal bo ut sesongen. I motsetning til i Manchester, er «Abdi» nå mye nærmere kjæresten som bor i Oslo. Gutta passer på at kåken ser bra ut.

«Abdi» (t.v.) stortrives i Drammen selv om han bare har vært her noen uker. Denne uka fikk han god hjelp av SIF-spiller Enock Kwakwa med å flytte inn i leiligheten hvor 21-åringen skal bo ut sesongen. I motsetning til i Manchester, er «Abdi» nå mye nærmere kjæresten som bor i Oslo. Gutta passer på at kåken ser bra ut. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

«Abdi» var ikke den beste fotballspilleren i brødreflokken på seks, men når unggutten nå entrer norske stadioner spiller han for hele familien.

DEL

DRAMMEN: Stemningen står i taket. Med god hjelp av lagkamerat Enock Kwakwa har Godsets nye leiesoldat fått den nyinnkjøpte senga på beina. Nå gjenstår bare putetrekket. Alt må være i skjønneste orden når kjæresten kommer på besøk om noen timer.Manchester City-spilleren Abdisalam Ibrahim er kommet til Drammen for å hjelpe Strømsgodset ut sesongen. Siden midten av juli har han bodd på hotell, men i løpet av helgen flytter han inn i sin nye leilighet på Strømsø. Lørdag kan han også få sin SIF-debut, i bortekampen mot Hønefoss.

– «Abdi» er aktuell for startelleveren, avslører trener Ronny Deila.

Lært av brødrene

Den 21 år gamle midtbanespilleren var bare fem eller seks år da han flyttet til Norge sammen med moren og faren, sine fire søstre og fem brødre. Den dag i dag kriges det på fødestedet Mogadishu i Somalia.

Faren ville at gutten skulle bruke mer tid på skole, men Abdisalam var mer opptatt av å spille fotball med brødrene. Samtlige fem spilte for Fjellhamar, og i begynnelsen var det ikke den mellomste i Ibrahim-flokken som dominerte mest med lærkula.

– To av brødrene mine var bedre enn meg, og de to andre er veldig gode nå, men det var jeg som var heldig og kom meg til en stor klubb, forteller «Abdi».

Han er en fantastisk gutt med veldig gode holdninger. Han ser mer og mer ut som en toppspiller, og som vi kommer til å få mye glede av utover høsten. Ronny Deila

Klubben norsksomalieren sikter til er ingen ringere enn den regjerende Premier League-mesteren Manchester City, klubben han kom til som 16-åring. Han hadde ikke kommet dit hadde det ikke vært for den ekstrem treningsviljen.

Ofte jogget han de sju kilometerne til fotballbanen før trening. I Fjellhamar ble han i to år trent av den tidligere landslagsmålvakten Frode Grodås. I likhet med brødrene har keeperkjempen betydd mye for at Ibrahim tok spranget ut i Europa for fem år siden.

Knockout på Kompany

En kald januardag for to år siden debuterte han for fotballgiganten i FA-cupkampen mot Scunthorpe United. Dette var dagen han hadde drømt om, men rett før spillerne er i ferd med å entre banen skal den unge debutanten bare tøye litt. Da klarer «Abdi» å sparke Citys forsvarskjempe Vincent Kompany midt i ansiktet.

– Jeg hadde knotter, og det var et skikkelig hardt spark. Han tok seg til ansiktet, jeg var sikker på at han kom til å klikke, sier Abdisalam.

Kompany tok det hele med fatning, og Ibrahim leverte en meget god kamp.

LES OGSÅ PÅ DT+: - Deila har betydd alt

– Fantastisk gutt

Det samme håper han å gjøre hvis han får sjansen mot Hønefoss på lørdag. 21-åringen føler seg faktisk i bedre form enn da han debuterte for Manchester City. Knallharde treningsuker, kombinert med Godsets lavkarbodiett har gitt unggutten mer energi.

– Jeg er blitt en bedre spiller bare i løpet av disse ukene, forklarer midtbanespilleren.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Abdi

Han var ikke i skikkelig form da han kom til Drammen i juli, men leiesoldaten har imponert Ronny Deila.

– Han er en fantastisk gutt med veldig gode holdninger. Han ser mer og mer ut som en toppspiller, og som vi kommer til å få mye glede av utover høsten, sier SIF-treneren.

Spiller for familien

Familien betyr alt for den høyreiste teknikeren. Mor og far var med på flyttelasset etter at avtalen med Manchester City gikk i boks. De har en viktig stemme i det unggutten foretar seg.

Han gjorde de svært stolt da han 21. februar 2010 fikk 15 minutter i ligaoppgjøret mot Liverpool, og med det ble den første somaliske spilleren som har spilt i Premier League.

Nå vil han vise foreldrene, søstrene og fotballbrødrene at han kan bli fast på førstelaget til Manchester City. Det skal han gjøre ved å storspille for Godset.
Prosjektet starter kanskje i dag. På AKA Arena.

LES FLERE GODSET-NYHETER PÅ DT.NO
 

Artikkeltags