Travel uke for Tokmac

17-åringen Tokmac Nguen har hatt en formidabel utvikling i SIF denne sesongen.

17-åringen Tokmac Nguen har hatt en formidabel utvikling i SIF denne sesongen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Den siste uken har vært litt utenom det vanlige for SIF-talentet Tokmac Nguen (17).

DEL

DRAMMEN: Søndag debuterte kantspilleren for Strømsgodset mot Fredrikstad. Noen dager senere ble gutten tatt ut i G 18-landslagstroppen, og i går kveld fikk han sin første kamp med flagget på brystet.

Del på Facebook

I formiddag avsluttet Tokmac en meget innholdsrik uke med å vise seg fram i treningskamp mot Hønefoss på Marienlyst. 17-åringen kom innpå midtveis, og bidro til at SIF trykket HBK langt bakpå de siste 45 minuttene. Tokmac burde også scoret alene med Thomas Solvoll, men avslutningen gikk rett på den utrusende sisteskansen.

- Denne uken har vært meget spennende. Jeg følte at landskampen gikk bra, og det var inspirerende å spille med flagget på brystet, sier den lynhurtige vingen, som kom til SIF fra Drammen FK før sesongen.

Tokmac har hatt en formidabel utvikling i Strømsgodset, og ble tatt opp i A-stallen tidligere i sommer. Nå håper han på mer spilletid utover høsten.

- Men det viktigste er å levere stabile prestasjoner på Team SIF, påpeker Tokmac.

Talentet har en mor fra Etiopia og en far Sudan, og han kom til Norge som 5-åring. Som fotballspiller ble han flasket opp i bydelsklubben Skiold.

Tokmac-skryt

Etter torsdagens G 18-landskamp mot Tsjekkia fikk debutanten skryt av landslagstrener Knut Torbjørn Eggen. I dag var det Ronny Deilas tur til å løfte fram Tokmac og lagkamerat Gustav Mendonca Vikheim (18) som spesielte talenter. Vikheim ble tatt opp i A-stallen til SIF før sesongen, og har vært fast inventar på G 18-landslaget til Eggen i hele år. Han scoret for øvrig i den første av to kamper mot Tsjekkia tidligere i uken.

- Tokmac og Gustav har et vanvittig potensial. De har ekstreme ferdigheter med fart og teknikk, og kan bli internasjonale spillere på sikt. Men det er langt fram dit. Begge spillerne har en jobb å gjøre både fysisk og taktisk, men vi forventer at de er klare for å spille mer i Tippeligaen til neste år, sier SIF-treneren.

Men det kan også bli enkelte innhopp utover høsten. Deila er nemlig ikke redd for å hive ungguttene innpå, slik han gjorde med 17-åringen Tokmac Nguen mot Fredrikstad - på stillingen 1-1.

En annen juniorspiller i Strømsgodset som også aspirerer til en plass i A-stallen er Mads Gundersen. Midtbanespilleren kom inn i pausen mot Hønefoss, og gjorde et svært fordelaktig inntrykk. Gundersen spilte med stor selvtillit og tok umiddelbart tak i kampen. Etterpå fikk 18-åringen mange klapp på skuldra.

- Mads er høyaktuell for en plass i A-stallen neste år, sier Ronny Deila.

Fornøyd Deila

Treneren fikk i dag se et Strømsgodset som tidsvis slurvet i 1. omgang, og forærte Hønefoss flere nestensjanser. Det var da også gjestene som tok ledelsen ved David Hanssen. Eirik Markegård var nær ved utligning rett før pause, men spissens avslutning ble så vidt avverget på streken.

Etter pause gjorde Deila en rekke bytter, og det ble et helt annen trykk fra SIF når ungguttene kom innpå. Spillet foregikk stort sett på banehalvdelen til Hønefoss, men SIF sliter fortsatt med å skape nok sjanser. Innbytter Colin N´Kee sikret 1-1 på tampen, bare noen minutter etter han entret banen.

- Jeg synes vi var gode i denne kampen, og Hønefoss hadde nesten ikke ballen i 2. omgang. Det var bra nivå til å være en treningskamp, og jeg tror begge lagene fikk godt utbytte. Men vi skaper fremdeles for lite sjanser, og vi har ikke nok kraft i siste tredjedel, sier Deila.

Prøvespiller

Prøvespilleren Fadi Aziz (19) fikk muligheten til å vise seg fram for SIF i dag, og midtstopperen gjorde et godt inntrykk de 45 minuttene han var på banen. Sørlendingen har tidligere spilt aldersbestemt fotball i Start, og denne sesongen har han vært i Vålerenga. Nå er imidlertid det oppholdet avsluttet, og Aziz er for tiden klubbløs. Det gjør at han kan signere utenfor overgangsvinduet.

SIF skal nå vurdere om de forfølger interessen for 19-åringen som har trent både med juniorlaget og A-laget den siste tiden.

- Jeg synes Fadi gjorde et bra innhopp. Han har kraft og trykk i spillet sitt og han virker som en ledertype. Vi får ta en vurdering hva vi gjør videre, sier Deila.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags