Årsbeste i 25 minutter

– De første 25 minuttene var outstanding, mener Ronny Deila.

– De første 25 minuttene var outstanding, mener Ronny Deila. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den første halvtimen mot Odd er det beste Ronny Deila har sett av Godset i årets sesong. Nå står regjerende mester med utrolige 41 hjemmekamper uten tap.

DEL

DRAMMEN: Strømsodset imponerte den første halve timen mot Odd, og scoret på sine to første sjanser – ved Peter Kovacs og Lars Sætra. Begge assistert av mangeårig assistkonge Øyvind Storflor.

Godset hadde masse energi, og trykket Odd skikkelig bakpå i periode.

– De første 25 minuttene er outstanding. Det høyeste nivået jeg har sett av mitt lag i år, sier en fornøyd Ronny Deila.

Men så flatet det noe ut. Godset mistet litt piffen, Odd kom mer med, reduserte én gang, men kom aldri nærmere. De hadde en stor sjanse da Mounir Hamoud kastet seg foran Frode Johnsen på spektakulært vis og headet ballen til corner på bakre stolpe.

Og Dag-Eilev Fagermo skrek seg hesere enn han allerede er da Elba Rashani skjøt ballen opp i armen på Jarl Andre Storbæk, men dommer Per Ivar Staberg blåste ikke straffe.

Se målene fra Godset - Odd

Null bakleng etter pause

Godset skapte heller ikke all verden. Faktisk bare en eneste sjanse i 2. omgang. Slitne verter holdt ut, og har fremdeles ikke sluppet inn mål på fem 2. omganger så langt.

Akkurat det sier en hel del om lagets fysiske form. Og disiplinen. De sprekker ikke opp - og det kjennetegner et topplag. Fire baklengs på fem kamper er godt innenfor.

- Vi forsvarer oss kompakt hele veien ut. Vi kan stå i mot press og forsvare oss en hel omgang uten å slippe inn mål. Vi holder disiplinen. Vi har skapt en vinnermentalitet og en god kultur, sier Ronny Deila.

LES OGSÅ: Sætra fort­set­ter storspillet

Nærmer seg rekorden

Godset står nå med utrolige 41 strake hjemmekamper uten tap. Rosenborg har rekorden på 44.

Dersom Godset unngår tap i de to neste hjemmekampene mot Bodø/Glimt og Sarpsborg venter nettopp Rosenborg på Marienlyst. Da kan Godset tangere rekorden mot laget som har rekorden.

Eller så kan Rosenborg sørge for at de beholder rekorden alene.

LES OGSÅ: Tre Godset-poeng uten å imponere

Andre saker på dt.no:

MIF-scoring fem minutter på overtid sikret seieren

Fra utspilt til snytt på tre uker

Sikter mot finaleplassen

Artikkeltags