DRAMMEN: De siste årene har Nordkvelle vært en av SIFs viktigste og mest populære spillere, men denne sesongen har det blitt mye støy rundt telemarkingens kontrakt og interessen fra andre klubber.

Del på Facebook

Situasjonen har ikke blitt bedre av at lysluggen har slitt benken i flere kamper.

Det hele startet da Rosenborg meldte sin interesse tidlig i vinter. SIF avslo begge budene fra trønderne, men Nordkvelle erkjente i ettertid at alle spekulasjonene påvirket prestasjonene hans på en negativ måte. Midtbanemannen har i det hele tatt aldri kommet ordentlig i gang denne sesongen, og han synes det har vært tungt å ikke føle tillit fra trener Ronny Deila.

LES OGSÅ: Først vraket - så matchvinner

– I år har ikke situasjonen vært bra for meg i Godset. Jeg har blitt benket flere ganger, og kun spilt 90 minutter i to av kampene. Jeg skal ikke skylde på så mange andre enn meg selv, men noe av grunnen til at jeg ikke har vært på nivå har å gjøre med manglende tillit fra treneren, sier Nordkvelle.

LES OGSÅ: Spillet om Nordkvelle

HVORDAN SYNS DU SPILLERNE PRESTERTE I HELGEN? GI POENG!

Et endelig nei

I vinter gjorde 25-åringens agent Stig Lillejord det klart overfor SIF at Nordkvelle ønsket å avvente kontraktsforhandlingene fordi han vil vurdere tilbud fra andre klubber.

Samtidig holdt de døren åpen for å gjenoppta samtalene med SIF. Nå er den definitivt lukket.
Det ble bestemt i går, da det tredje og foreløpig siste kontraktsforslaget ble avslått.

– Når Fredrik ikke blir vurdert som god nok i SIF er det kanskje bedre om han spiller et annet sted, utifra et sportslig perspektiv, sier Lillejord.

– Så det er ingen hensikt for SIF å komme med et nytt tilbud?

– Nei, det er det ikke. Nå har vi avklart at det ikke blir mer med Godset videre, svarer agenten.

– Det har vært lettere for meg å ta avgjørelsen når jeg ikke har fått tillit og ikke har fått spille så mye som jeg ønsker, forklarer Nordkvelle.

– Det er leit at situasjonen er blitt som den er blitt. Jeg har alltid trivdes veldig godt i SIF, men jeg trives ikke med å sitte på benken. Fotball er tross alt jobben min, og jeg håper folk også kan ha forståelse for min situasjon, fortsetter han.

Nordkvelle understreker at han var lojal mot SIF og forlenget sist det var forhandlinger i 2009, tross flere gode tilbud fra andre Tippeliga-klubber.

SIF-trener Ronny Deila mener Nordkvelle må gå i seg selv for å finne grunnen til at han har slitt benken i år.

– Fredrik må jobbe med fokuset sitt. Han har sittet på benken fordi han har brukt masse energi på neste sesong og alt styret rundt Rosenborg i vinter.

LES OGSÅ: Godset mangler en målsnik

Ikke mistillit

Deila avviser bastant at det ligger noe annet enn sportslige vurderinger bak vrakingen av Nordkvelle.

– Jeg tar ut det laget jeg mener er best til en hver tid, uavhengig av kontrakt. Se bare på Glenn Andersen, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget og Mohammed Abu. Alle de spiller selv om kontrakten går ut.

– Nordkvelle mener at du ikke har tillit til ham lenger?

– Det er totalt skivebom. Hvis det er én spiller i SIF som har fått mye tillit så er det Fredrik. Vi hentet ham fra benken til Pors, og gjorde ham til Tippeliga-spiller. Men du må gjøre deg fortjent til tillit, og det har ikke Fredrik gjort i år. SIF har utviklet seg til å bli et av Norges beste lag, og det er tøft å komme med på laget her. Fredrik har dessverre ikke vært med på denne utviklingen i år grunnet feil fokus. Det dreier seg ikke om manglende tillit. Hvis han skal til en større klubb må han takle en slik konkurransesituasjon.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fredrik nordkvelle

Deila tror at Nordkvelle vil prestere igjen nå som avgjørelsen om SIF-fremtiden omsider er fattet.

– Nå har de sittet på gjerdet og kastet bort et halvt år av karrierens hans. Det viktigste var å få tatt en avgjørelse. Det er trist hvis Fredrik har bestemt seg for å reise, men jeg håper han ombestemmer seg og blir værende. Det er ikke alltid gresset er grønnere på den andre siden, sier Deila.

Og tillegger:

– Fredrik vil ta et steg videre, og det er helt fair. Men det er også økonomiske årsaker til dette.
Drammens Tidende vet at det er høyaktuelt med en overgang allerede i sommer, men først må Nordkvelle finne ut hvem han vill spille for neste sesong. 25-åringen har allerede takket nei til tilbud fra dansk fotball, mens det først og fremst er Viking og Brann som har vist konkret interesse her hjemme.

LES OGSÅ: – Fredrik har godt av å bli her

– Vi har ikke fått noen bud på Fredrik, sier sportssjef Jostein Flo.

Drammens Tidende er kjent med at SIF har budsjettert med et spillersalg denne sesongen, og det diskuteres nå innad i klubben hvorvidt man er best tjent med å selge en spiller som uansett forsvinner gratis om noen måneder.

LES FLERE SIF-NYHETER