Bayern gjør et unntak med Martin

Martin Ødegaard skal trene med 16-årslaget til Bayern München.

Martin Ødegaard skal trene med 16-årslaget til Bayern München. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Bayern München ønsker at supertalentet Martin Ødegaard (14) skal fortsette skolegangen og utvikle seg over tid i Strømsgodset.

DEL

DRAMMEN: I motsetning til mange andre europeiske storklubber har ikke Bayern München for vane å hente inn utenlandske talenter helt ned i 14-årsalderen.

- Har brutt et prinsipp

Det forteller tyskernes kontaktperson i Norge, Morten Kristiansen. I følge han består Bayerns akademi hovedsakelig av hjemlige spillere.

- Bayern har brutt et lite prinsipp her. Det er utrolig sjelden at de henter inn en så ung utenlandsk spiller på treningsopphold, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Godset gjør alt for å beholde Martin (14)

- Ekstremt opptatt av skolegang

Han mener Bayern er opptatt av å bygge en god relasjon med Martin og hans foreldre. Bayern Münchens skandinaviske speider Björn Andersson har selv vært i Norge og sett midtbanespilleren i aksjon.

- Bayern har solgt inn at Martin skal fortsette skolegangen og utvikle seg over tid i Godset. De er ekstremt opptatt av skolegang. Det var første tema i den første telefonsamtalen. Bayern vil ikke bryte opp den hverdagen Martin har nå, forteller Kristiansen, som tidligere har jobbet som sportssjef i Kongsvinger.

LES OGSÅ: Martin (14) er ønsker av Bayern München

Proffkontrakt?

Uten å forskuttere for mye tror han at Godset vil få muligheten til å skrive proffkontrakt når Martin Ødegaard fyller 15 år. Men Bayern er selvsagt klar over at gutten står på blokka til en rekke europeiske toppklubber. Og så må man naturligvis evaluere hvordan Martin klarer seg på trening med 16-årslaget til de tyske mesterne.

I går uttalte Godset-trener Ronny Deila til Drammens Tidende at det er et «kynisk og rått» spill om de beste unge talentene i verden. Morten Kristiansen mener Bayern har en annen politikk enn for eksempel de engelske storklubbene.

LES OGSÅ: Martin debuterte som tidenes yngste SIF-spiller

- Jeg tror Ronny uttalte seg veldig generelt i den saken, men faktum er at Bayern ikke er som Manchester City, som Godset samarbeider med. De er faktisk stikk motsatt. De pløyer ikke inn alt og er mer selektive og spesifikke på hvem de velger, sier Kristiansen.

Artikkeltags