Gå til sidens hovedinnhold

Berget til Molde

Artikkelen er over 10 år gammel

Jo Inge Berget er solgt til Molde, og forlater Strømsgodset etter hjemmekampen mot Atletico Madrid i neste uke.

MADRID: Nyheten kommer svært overraskende på SIF, som trodde de hadde 20-åringen på lån fra Udinese ut sesongen. Men Molde har i lengre tid jobbet med å kjøpe Berget fri fra kontrakten med den italienske klubben, og Drammens Tidende er kjent med at partene kom til enighet i forrige uke.

Del på Facebook

Berget slutter seg til serielederen 5. august, hvilket betyr at han har tre kamper igjen i SIF-drakten. Trener Ronny Deila har bestemt at Hadeland-gutten skal starte kveldens oppgjør mot Atletico Madrid i Spania, til tross for at han er tapt for klubben. Bergets siste opptreden for Strømsgodset blir dermed neste ukes returoppgjør mot den spanske storklubben på Marienlyst.

Har vært i dialog

LES OGSÅ: Godset mangler en målsnik

Drammens Tidende vet at Strømsgodset har vært i dialog med Udinese om å kjøpe Jo Inge Berget fri fra kontrakten som utløper i 2012, men prisen ble til slutt for høy. Molde har derimot frisk kapital etter salget at Pape Pate Diouf til FC København, og velger nå å hente inn Berget som erstatter.

Strømsgodset skal ha blitt orientert om Bergets beslutning i forrige uke av hans agent Jim Solbakken. Drammenserne hadde i utgangspunktet en leieavtale med Udinese ut inneværende sesong, men i denne har det vært en klausul om at kontrakten opphører hvis Berget blir solgt til en annen klubb.

Var enige

Molde har forsøkt å kjøpe U 21-landslagsspilleren to ganger tidligere. For et par år siden var de enige med Udinese, men overgangen strandet fordi Berget ikke kom gjennom den medisinske testen. Molde var også på banen foran årets sesong, men da valgte den tidligere Lyn-spilleren å gå på en ny leieperiode i Strømsgodset.

Jo Inge Berget har scoret syv mål i løpet av sine halvannet år på utlån hos drammenserne.

Drammens Tidende har ikke lyktes med å få en kommentar fra Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen vedrørende kjøpet av Berget. Heller ikke Jo Inge Berget eller agent Jim Solbakken har besvart henvendelser fra Drammens Tidende i dag.

SIFs sportssjef Jostein Flo ønsker ikke si noe som saken.

LES FLERE GODSET NYHETER HER