Gå til sidens hovedinnhold

Blir i SIF - skal trene med MIF

Artikkelen er over 7 år gammel

Naborivalene Strømsgodset og Mjøndalen skal samarbeide for å gi supertalentet Martin Ødegaard (15) best mulig treningshverdag.

DRAMMEN: Etter en stund med diskusjoner er det nå klart at Martin Ødegaard blir værende i Strømsgodset. 15-åringen er ansett som et landets største talenter, om ikke det aller største. Han er ønsket av europeiske storklubber som Bayern München, Manchester United, Manchester City, Borussia Dortmund, Ajax og Stuttgart, men skal minst fullføre ungdomsskolen før det er aktuelt å flytte utenlands.

FØLG LILLESTRØM - STRØMSGODSET LIVE FRA KLOKKEN 12.00

Martins pappa Hans Erik Ødegaard har hele tiden vært opptatt av at sønnen skal få best mulig treningshverdag, som ikke medfører at skolen nedprioriteres. Han har spilt over 240 kamper for SIF og er nå i trenerteamet til Mjøndalen. Hans Erik Ødegaard er derfor glad for at klubbene nå er blitt enige om å samarbeide til det beste for Martin.'

LES OGSÅ: Har solgt for 50 mill.

To økter med MIF

Løsningen innebærer at 15-åringen flyttes opp i A-stallen til Strømsgodset. Men fordi Martin er opptatt med skole på dagtid og ikke kan delta på alle øktene med Godset, skal han være med A-laget til Mjøndalen to øker i uka. Bruntrøyene trener hver dag klokken 15.30.

- Dette er meget positivt for Martin. Det er flott at han får best mulig treningshverdag og samtidig ivaretar skolearbeidet. Vi har funnet en løsning som alle parter er fornøyd med, sier Hans Erik Ødegaard, som nå får muligheten til å trene sin egen sønn.

LES OGSÅ: – Vi var nødt til å selge

Følges opp av Ingebretsen

Det er Jostein Flo og Bjørn Petter Ingebretsen i Godset som har ført dialogen med Kenneth Karlsen og Vegard Hansen i Mjøndalen, mens Hans Erik Ødegaard har tatt ett skritt til siden som pappa. Alle disse kjenner hverandre godt, og det har gjort det lettere å enes om en felles løsning. Det vil være spillerutvikler Ingebretsen som følger opp Martin Ødegaard tettest i det daglige.

- Vi har hele tiden vært opptatt av å gi Martin best mulig treningshverdag. Nå har vi kommet frem til en løsningen, og det er hyggelig gjort av Mjøndalen. Vi har hatt en god dialog, sier sportssjef Jostein Flo.

- Både Strømsgodset og Mjøndalen har et ønske om å utvikle gode spillere, og i denne saken har vi kun fokusert på hva som er det beste for Martin, sier sportssjef i MIF, Kenneth Karlsen.

Spiller mot LSK

Martin Ødegaard er med i Godset-troppen til fredagens treningskamp mot Lillestrøm i LSK-hallen. Han får mest sannsynlig spille 2. omgang.

15-åringen har trent jevnlig med A-laget siden avslutningen av forrige sesong, og gjort sine saker meget bra.

Martin fikk for øvrig sin uoffisielle debut for Godset allerede som 13-åringen - i en treningskamp mot nettopp Mjøndalen.

Kommentarer til denne saken