DRAMMEN: Den solide sisteskansen har vært i søkelyset til flere engelske klubber det siste halve året, deriblant Charlton og Bolton, men Drammens Tidende får bekreftet fra sentralt plasserte kilder at det er hardt satsende og tradisjonsrike Nottingham Forest som har kommet med et konkret fremstøt.

Championship-klubben tok kontakt med ledelsen i Godset fredag kveld, via en engelsk agent. Det første budet var imidlertid såpass lavt at drammenserne takket nei etter en rask intern diskusjon.

I Dubai

I går kveld sa sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende at han ikke kan uttale seg om saken ennå. I formiddag gjentok han samme frase. Etter hva Drammens Tidende erfarer er det fortsatt dialog mellom partene, og det er trolig årsaken til at Flo ikke ønsker å kommentere saken. Klubbene har pratet mer sammen gjennom helgen, men de er fremdeles ikke enige om pris.

Adam Larsen Kwarasey befinner seg for tiden i Dubai, og er ikke tilgjengelig for kommentar. Kapteinen har ett år igjen av kontrakten med Strømsgodset. Før avreise til Dubai sa 25-åringen at han ikke er avvisende til en forlengelse.

I går sto Kwarasey for øvrig hele kampen da Ghana slo Tunisia 4-2 i en oppkjøringskamp til Afrika-mesterskapet. Turneringen spilles i Sør Afrika og starter 19. januar. Finalen spilles i Johannesburg 10. februar.

Eiere fra Kuwait

Nottingham Forest ble i sommer kjøpt opp av den rike Al-Hasawi familien fra Kuwait, og den gamle storklubben satser knallhardt på opprykk til Premier League.

Det står neppe på penger dersom de bestemmer seg for å hente Adam Larsen Kwarasey fra Godset. Dagens førstekeeper Lee Camp fikk nylig beskjed om å finne seg en ny klubb, og han skal være på vei til Ipswich.

På seks måneder har eierne fra Kuwait rukket å ansette – og avsette – Sean O`Driscoll som manager. Han fikk utrolig nok fyken etter 4-1 seier mot Leeds 2. juledag, og ble erstattet av Alex McLeish. Skotten har fått grønt lys til å styrke stallen kraftig i januar, og Adam Larsen Kwarasey er altså en av spillerne han ønsker å få inn.

Gammel storhet

Under ledelse av legenden Brian Clough ble Nottingham Forest en maktfaktor i engelsk og europeisk fotball mot slutten av 70-tallet. De vant sitt første og hittil eneste seriegull i 1977/78-sesongen, og fulgte opp med to strake triumfer i serievinnercupen i 1979 og 1980.

På midten av 90-tallet startet problemene for skogvokterne, sportslig som økonomisk, og de har vært utenfor toppserien siden nedrykket i 1999.

Forest ligger for tiden på 9. plass i den engelske mesterskapsserien, ni poeng bak direkte opprykk.

Interesse for flere

Det har også vært spekulasjoner rundt en del andre sentrale Godset-spillere denne vinteren. Anders Ågnes Konradsen står på ønskelisten til den franske toppserieklubben Rennes, mens Stefan Johansen og Lars-Christopher Vilsvik begge er ønsket av Rosenborg.

Ting kan tyde på at trøndernes interesse for Vilsvik er i ferd med å avta grunnet priskravet, og at de derfor har rettet fokus mot Tom Høgli i stedet. Når det gjelder Stefan Johansen er Rosenborg fortsatt på banen, men Godset har ikke gitt opp håpet om å få midtbanesentralen til å signere ny kontrakt.

Godset er i forhandlinger med alle de ovennevnte spillerne om kontraktsforlengelse, men har foreløpig ikke klart å komme til enighet. De forutsetningene kan endre seg dersom klubben får til et godt salg til en utenlandsk klubb.
 

LES OGSÅ: Engelsk klubb ønsker Adam

Les flere nyheter om Godset