DRAMMEN: I forbindelse med søndagens oppgjør mot Sarpsborg 08 på Marienlyst innfører Strømsgodset i samarbeid med Nettbuss et nytt busstilbud for kampgjengere fra drammensdistriktet.
Del på Facebook
Tre nye bussruter vil bli kjørt tur-retur i forbindelse med samtlige av lagets hjemmekamper. Startstedene er Hokksund stasjon, Bjørkesvingen på Tranby og Røyken rådhus, og det er innlagte stoppesteder underveis, før man ender opp rett utenfor stadioninngangen.

Bussene, som er skiltet med «Marienlyst stadion» har avgang fra de tre startstedene klokken 16.50 på kampdag, og returnerer fra Marienlyst klokken 20.

Parkeringsutfordring

Markedssjef i Nettbuss Travel Drammen, Line Vettestad, og salgssjef privatmarked i Strømsgodset, Viktoria Fladby, har gode forhåpninger om at ordningen kan bli et alternativ til egen bil på kampdag.

– Parkeringsmuligheter har alltid vært en utfordring rundt Marienlyst, og vi vil derfor gi supportere et alternativ til å komme seg på kamp uten bil. Forhåpentligvis kan dette bidra til at supportere i distriktet reiser sammen til Marienlyst som en fast skare, sier Fladby.

BILDEARKIVET: Se klassiske bilder av Godset

Modellen har Strømsgodset og Nettbuss hentet inspirasjon til fra blant annet Rosenborg. Planleggingen har pågått siden i fjor høst, og man har kommet fram til strekninger i kompaniskap. Blir det en suksess, har man mulighet til å sette inn flere busser og vurdere en utvidelse av rutetilbudet.

– Det blir litt prøving og feiling i begynnelsen. Man opererer med ett til toårsperspektiver før nye bussruter er ordentlig innarbeidet. Endring av vaner tar tid, sier Vettestad, som forsikrer at ordningen har kommet for å bli.

– Vi har valgt faste stoppesteder med gode parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet, og det er ikke langt mellom hvert stoppested, sier Vettestad.

Til bortekamper

En annen nyhet som har kommet ut av samarbeidet, er en egen buss med SIF-dekor som laget skal bruke til og fra samtlige bortekamper.

Den blir dessuten en av bussene som vil trafikkere de nye rutene, og vil også bli leid ut som vanlig turbuss.

Se også Alexander Aas i runde 3 av DT Fotball