Desperat etter å bli i Godset

Francisco Junior var så god mot Steaua på Marienlyst at Steaua nå vurderer å legge inn bud på Godsets innleide Everton-spiller.

Francisco Junior var så god mot Steaua på Marienlyst at Steaua nå vurderer å legge inn bud på Godsets innleide Everton-spiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Godset jobber med å beholde giganten fra Steaua-kampen, Francisco Junior (22), ut sesongen. Samtidig lurer nettopp Steaua i kulissene – igjen.

DEL

DRAMMEN: De rumenske mesterne er enten lite oppfinnsomme på overgangsmarkedet – eller bevisst ute etter å irritere Strømsgodset. Først tok Steaua Bucuresti kontakt med Marvin Ogunjimi, men på det tidspunktet hadde den belgiske spissen allerede takket ja til Godset.

Deretter la de ut agn etter Juventus-spissen Mbaye Diagne, som var på vei til Strømsgodset på lån. Hva som skjer der nå er høst usikkert. Senegaleseren har fremdeles ikke signert for Steaua. Nielsen ble spurt om Diagne av rumensk presse under tirsdagens pressekonferanse på Marienlyst.

- Hvis Steaua vil ha en spiller vi også vil ha, er vi sjanseløse, svarte han.

LES OGSÅ: Elendig Mesterliga-trekning for Strømsgodset

Banens beste

Nå er det altså Francisco Junior som har havnet på Steauas ønskeliste. 22-åringen var banens beste spiller i onsdagens Mesterliga-kvalifisering på Marienlyst, noe Steaua-trener Costel Galca selvsagt merket seg. Han skrøt sågar veldig av Junior etter kampen. Galca vet også at Juniors låneavtale med Godset utløper 15. august.

Søndag skrev Drammens Tidende at midtbanedynamoen trolig er tapt for drammenserne fordi Everton ønsker å selge ham. Med en årslønn på over fire millioner kroner i året er det åpenbart umulig for Godset å inngå en permanent avtale. Francisco Junior har kontrakt med Everton til sommeren 2016.

Den rumenske avisen Gazeta Sporturilor mener å vite at Steaua ble så imponert over Junior at de nå vurderer å kjøpe ham.

LES OGSÅ: Danske på vei til Godset

Ikke hørt noe fra Steaua

Portugiseren er på sin side desperat etter å bli værende i Strømsgodset. Etter to langtidsskader er Junior endelig i ferd med å finne tilbake til sitt gamle nivå, og derfor ønsker han ikke å bryte opp igjen. Agenten hans skal snakke med Everton til uken for å se på mulighetene for å forlenge oppholdet ut den norske sesongen.

-  Per nå har jeg ikke hørt noe fra noen klubber, heller ikke Steaua. Jeg har ikke fått noen konkrete henvendelser ennå, sier Juniors agent Nojan Bedroud til Drammens Tidende.

Vil bli i Godset

Agenten kom til Drammen for å se midtbanespilleren i aksjon onsdag og blir værende til søndag. Han har snakket med både sportssjef Jostein Flo og trener David Nielsen.

Bedroud vil gjerne at Junior fortsetter i Strømsgodset og tror det er mulig å få til.

- Det er alltid en mulighet i fotball, spørsmålet er bare hvordan vi gjør det, forteller han.

Drammens Tidende snakket med Junior etter lørdagens kamp mot Brann. Da var han veldig klar på hva han selv ønsker.

- Det er det beste for meg å fortsette utviklingen i Godset. Jeg føler meg i fin form, og jeg vet hva jeg kan gjøre. Jeg har ikke nådd toppnivået mitt ennå, sa den tidligere Benfica og Vitesse-spilleren.

Satt langt inne

Godset jobber nå med å få til en forlengelse av avtalen ut inneværende sesong. De har ikke gitt opp håpet, men det kan bli vanskelig så lenge Everton ønsker å cashe inn på Junior i sommervinduet.

- Vi vil gjerne beholde han så lenge som mulig, sier sportssjef Jostein Flo.

Men han innser at Everton i utgangspunktet har andre planer for Junior. Låneavtalen utløp egentlig 15, juli, og det var helt på håret at Godset fikk forlenget med en måned til.

- Lånet satt utrolig langt inne. Han ble først klart to og en halv time før kampen mot Steaua, sier Flo.

Nyttig opphold

- Evertons intensjon er å vise ham fram i Mesterligaen. Derfor fikk vi låne ham litt til. Everton har investert masse penger i Junior, og de vil nok ha noe igjen, fortsetter Flo.

Sportssjefen mener det er positivt for Strømsgodsets renommé at de klarer å bygge opp en spiller som Francisco Junior.

- Oppholdet hans her i Godset har vært nyttig både for Everton og ham selv. Junior kommer hit og får fart på karrieren sin igjen. Vi har en veldig god dialog med Everton, sier Flo, som ikke utelukker at det kan komme flere lån fra samme klubb senere.

Og interessen fra Steaua? Den er nok over litt ut i neste uke, tror Jostein Flo.

LES OGSÅ: Høibråten tok på seg skylden for tapet
LES OGSÅ: Nekter å gi opp

Artikkeltags