- Det finnes ingen unnskyldning

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ingen taler, ingen blomster, ingen hyllest, ingen takk. Jørgen Horn reagerer kraftig på måten Strømsgodset håndterte Marienlyst-avskjeden til lagkamerat Adam Larsen Kwarasey.

DEL

DRAMMEN: - Det er rett og slett pinlig. Adam er en klubblegende. En av de mestvinnende spillerne i klubbens historie. Han har vært med på hele reisen fra klubben lå brakk, til å vinne cupen, seriesølv og seriegull, sier Horn til Drammens Tidende.

Adam Larsen Kwarasey har gjort det klart at den åttende sesongen i SIF blir hans siste. Kontrakten forlenges ikke. 26-åringen har gitt klubben beskjed - og fredag bekreftet han det overfor Drammens Tidende.

Søndagens kamp mot Molde var nummer 180 i rekken - og hans siste foran egne fans. Det var en helt spesiell kveld for Trosterud-gutten.

- Jeg satt på med Adam til Drammen på kampdag. Han var veldig emosjonell. Det var mye følelser. Han var rørt og sa hvor mye kampen betydde for ham. Klubben betyr mye for han. Og fansen betyr mye. Adam har gjort seg fortjent til en oppmerksomhet. Det hadde vært på sin plass, sier Mounir Hamoud.

LES OGSÅ: Adams rørende avskjed med Godset

Ingen ledere sa takk

Etter kampen fikk Adam blomster av GodsetUnionen som takk for lang og tro tjeneste. Kun legendariske Inge Thun har flere kamper som keeper (329). Med sønnen Elia på armen ble 26-åringen sunget for.

- Det setter jeg utrolig stor pris på. Jeg er veldig glad for at fansen setter pris på det jeg har gjort for klubben, sier Adam Larsen Kwarasey.

Men klubbens ledelse gjorde ingenting offisielt. Verken før eller etter kamp. Verken ute på banen,  inne i garderoben eller oppe på VIP-avdelingen. Ingen blomster. Ingen taler. Ingenting.

- Det eneste jeg ønsker å si er at det hadde vært hyggelig med en takk for innsatsen etter så mange år i klubben. Jeg har nesten tilbrakt en tredjedel av livet mitt her, sier keeperen.

Han ønsker ikke å bli oppfattet som bitter. Derfor vil ikke Adam si noe mer om saken.

LES OGSÅ: Storflor ble helten da Marienlyst rundet 100.000

- Finnes ingen unnskyldning

Men Drammens Tidende vet at kapteinen er oppriktig skuffet over behandlingen. Han var lei seg da han reiste hjem fra Marienlyst søndag kveld.

Drammens Tidende vet også at det ble skikkelig dårlig stemning i garderoben etter kampen på grunn av dette. Flere spillere var forbannet. Jørgen Horn var en av spillerne som sa klart fra hva han mente.

- At klubben ikke kan gi Adam  en respektfull avskjed foran hjemmefansen er bare tragisk. Det finnes ingen unnskylding, sier en opprørt Horn.

Han reagerer også på Jarl-André Storbæk og Simen Brenne heller ikke fikk en markering. Ingen av de to får ny kontrakt. Storbæk ble snytt for avskjed med hjemmefansen da han ikke fikk plass i troppen mot Molde. Han satt på tribunen med sine to barn, og reiste rett hjem etter kampen.

- Vi snakker om tre seriemestere. Dette er bare trist og kan ikke forsvares, sier Horn.

LES OGSÅ: Kwarasey takker for seg

SIF ville vente

Etter kampen skulle spillerne samles på VIP-en sammen med ledelsen og ansatte siden det var årets siste hjemmekamp. Etter hva Drammens Tidende erfarer stilte kun fire spillere. Resten reiste hjem.

- Klubbben får bare skylde på seg selv. Det er snakk om å bruke fem minutter i forkant av kampen. Da hadde Adam og de andre reist fra stadion med et smil om munnen, sier Horn.

Sportssjef Jostein Flo forklarer avgjørelsen med at SIF vil vente til alt er avklart.

- Sesongen er ikke ferdig. Vi ønsket mest mulig fokus mot kampen. Som klubb har vi valgt å vente, sier Flo.

- Hvor lenge da?

- Til ting er avklart.

- Men Adam har jo sagt at han er  ferdig?

- Jeg har en dialog med han om det. Før det er 100 prosent avklart, vil vi ha fokus på kampene. Vi skal hylle Adam når alt er klar.

- Du mener at det ikke er klart?

- Vi har ikke avklart det, selv om Adam sier det ha gjør i Drammens Tidende. Jeg kan ikke tolke det som står i avisen. Som klubb har vi ikke den tolkningen at han er ferdig. Vi skal hylle Adam når alt er klar. Det fortjener han.

- Skal dere samle alle spillerne i en felles markering?

For det første er det hektisk nå. Vi har fokus på kampene. Stallen er veldig stor. Vi vet at enkelte gir seg, men skal vi hylle to og ikke to andre? Man kan godt mene det er feil, men vi følte det var for mye uavklart. Det handler ikke om at de ikke skal føle seg verdsatt.

- Men det er ikke mulig å gjenskape rammen fra søndag med fullsatt tribune?

- Jeg skjønner det. Men vi får ikke styrt tidsaspektet på alt. Adam bør virkelig hylles, men vi ønsker avklaring før vi gjør det.

- Hva tenker du om at spillergruppa reagerer sterkt på dette?

- Da må vi snakke med spillergruppen om det, svarer Flo.

LES OGSÅ: - Vi må forvente langt mer

Stått frem som kaptein

Jørgen Horn har ingen forståelse for avgjørelsen om å vente.

- Anledningen har passert. De kan ikke fylle Marienlyst i etterkant, sier Horn.

Mounir Hamoud mener Adam Larsen Kwarasey har tatt ansvar som en kaptein innad i spillergruppen denne høsten, selv om enkelte supportere har ment han har virket umotivert og uinspirert.

- Spesielt i den perioden vi tapte flere kamper på rad. Han har hele tiden forsøkt å samle spillergruppen. Han har stått fram i garderoben og gitt gutta troen på at det er mulig. Adam har stått fram som en leder og en kaptein utenfor banen. Det er slike ting som folk flest ikke får med seg, sier Hamoud.

LES OGSÅ: Snart slutt i SIF?

Artikkeltags