Enda et City-talent til Godset

U21-landslagsspiller Omar Elabdeollaoui er klar for Strømsgodset, og skal i første omgang bli i klubben frem til sommeren.

U21-landslagsspiller Omar Elabdeollaoui er klar for Strømsgodset, og skal i første omgang bli i klubben frem til sommeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

U21-landslagsspiller Omar Elabdellaoui (19) på første trening i dag.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset forsterker laget på tampen av overgangsvinduet med stortalentet Omar Elabdellaoui.

Del på Facebook

Oslogutten skal tilbringe de neste månedene i Drammen på utlån  fra storklubben Manchester City.

Planen er i utgangspunktet at han returnerer til England til Citys sesongoppkjøring i begynnelsen av juli.

Et av formålene med avtalen er at han skal komme seg i kampform etter et skadeavbrekk. Et annet formål er at Strømsgodset skal bli et naturlig valg dersom han en gang bestemmer seg for å flytte hjem på permanent basis.

- Det handler litt om å bygge opp formen hans, men vi legger ikke skjul på at vi ønsker å bygge en relasjon til ham. Vi har litt korte avtaler med spillere i de posisjonene han kan spille i, som Jo Inge Berget og Fredrik Nordkvelle, og dette gir oss en bedre plattform av muligheter til å dekke behovene som måtte oppstå etter hvert, sier sportslig leder i Strømsgodset Jostein Flo til dt.no.

- Jeg tror ikke City ville at jeg skulle dra på lån før nå, men nå mente de det var lurt i og med at jeg trenger kamptrening for å komme meg i ordentlig form og ordentlig tilbake, sier Elabdellaoui til dt.no.

Omar, abu, SIF

Brudd i foten

Elabdellaoui gikk fra Skeid til den engelske storklubben da han var 16 år gammel. Foran denne sesongen fikk han draktnummer på førstelaget, og satt på benken i Citys avsluttende gruppespillskamp i europaligaen borte mot Juventus i desember.

Vi møtte Omar på treningsfeltet til Godset. Se innslaget i «DT FOTBALL» fredag.

 

Han har imidlertid vært satt ut av spill med et brudd i foten de siste tre månedene, og har bare én reservelagskamp og to U21-landskamper bak seg.

I dag hadde han sin første treningsøkt sammen med sine nye lagkamerater i snøvær på Marienlyst, og er med i troppen til helgens seriekamp mot Start.

- Jeg kjenner ikke noe til skaden, og kanskje det blir noen minutter på søndag. Det var en veldig rolig trening i dag, siden jeg har vært på landslagssamling, men det ser bra ut. Det er mange gode spillere, en god trener og alt rundt laget virker å være veldig bra. Dette blir veldig spennende, sier Elabdellaoui, som har fått tildelt draktnummer 16 i Godset.

- Liker spillestilen

Elabdellauoi trives best sentralt i banen på midten, men kan også bekle kantrollen og har prøvd seg som hengende spiss. Han beskriver seg selv som hardtarbeidende og ballsikker, og tror han vil passe godt inn i klubben.

- Jeg synes de spiller bra fotball, som passer spillerstilen min. Det ser ut som et veldig godt fotballag, sier Elabdellaoui.

Etter å ha vært fast inventar på alle aldersbestemte landslag, debuterte han sist høst på U21-landslaget, og var i aksjon i begge de to kampene som ble spilt under treningssamlingen i Østerrike nylig.

City-trio

Strømsgodset har tidligere sett på mulighetene til å få i stand en låneavtale med Elabdellaoui og City, som klubben har et tett samarbeid med. Et samarbeid som allerede har resultert i at ghaneserene Mohammed Abu og Razak Nuhu er i årets Godset-stall.

- Det betyr ufattelig mye for oss at vi har et veldig godt forhold City, og hadde selvfølgelig mye å si da de kunne tenke seg å leie Omar ut til en norsk klubb, sier Flo.

Artikkeltags