DRAMMEN: 20-åringen ankommer etter planen Drammen i morgen for å gjennomføre den medisinske testen og sluttføre overgangen fra Bodø/Glimt.

Om ikke noe spesielt inntreffer skal Konradsen være med i troppen til fredagens treningskamp mot Asker i LSK-hallen, og lørdag reiser han sammen med sine nye lagkamerater på treningsleir til Malaga.

- Vi er stort sett i mål

- Vi er stort sett i mål, og jeg tror dette går i boks, bekrefter SIFs sportssjef Jostein Flo overfor Drammens Tidende.

Partene er enige om de personlige betingelsene, og nå er det også klart at Jim Johansen pakker bakker bagen og forsvinner motsatt vei. Venstrekanten fra Harstad var først lunken til å flytte til Bodø, men snudde etter at han fikk beskjed at det er lang vei til førstelagsspill i Strømsgodset. Glimt-ledelsen har åpenbart også sagt de riktige tingene til Johansen, og tirsdag dro han til Bodø for å få de siste bekreftelsene. I dag tidlig bekreftet 22-åringen at han regner med å bli Glimt-spiller.

LES OGSÅ: Går for gult

- Vi er ikke helt ferdige ennå, men jeg vil tro det går i orden, sier Johansen.
Venstrekantens høydepunkt i SIF-karrieren ble de to målene i hjemmekampen mot Hønefoss.

Paradoksalt nok spilte ikke unggutten et eneste sekund for Strømsgodset etter dette, og i cupfinalen trakk han det korteste strået og ble plassert på tribunen.

Sterkt ønsket

Anders Konradsen anses som en av de mest talentfulle midtbanespillerne i Norge, og han har lenge stått høyt på ønskelisten til SIF-trener Ronny Deila. Etter noen måneder med tøffe forhandlinger er det nå klart at SIF får sin mann – i konkurranse med Molde, Aalesund og Tromsø. Etter hva Drammens Tidende erfarer koster Konradsen i overkant av èn million kroner, pluss at Johansen går vederlagsfritt til Glimt.

Dette er første gang siden Joel Riddez ble hentet fra Örebro i desember 2007 at Strømsgodset faktisk kjøper en spiller fri fra kontrakten med en annen klubb. Konradsen blir ikke lønnsledende i SIF, og det er en av årsakene til at drammenserne kan putte så mye penger i selve overgangsbeløpet.

Scoret ni mål

Midtbanespilleren hadde sin beste sesong for Glimt i fjor, da han scoret ni mål fra sin indreløperposisjon. Konradsen debuterte for Bodø/Glimt i 2007, og hans erfaring fra Tippeligaen strekker seg til 34 kamper. I Strømsgodset kommer han til å spille indreløper i 4-3-3 eller bekle den ene sentrale midtbanerollen i 4-2-3-1 eller 4-4-2.

Anders Konradsen er for øvrig den andre spilleren som går fra Bodø/Glimt til Strømsgodset denne vinteren. I desember skrev angriperen Stefan Johansen (19) under for de marineblå.

Spillerjakt fortsetter

SIFs spillerjakt er ikke over med signeringen av Konradsen. Blant annet har klubben intensjoner om å hente inn en ny venstreback. Nuttu Abdul-Razak (19) fra Manchester City er høyaktuell i den rollen og slutter seg til SIFs treningsleir i Spania dersom han får visum. Strømsgodset er også på jakt etter en erstatter for Jason Morrison sentralt på midten.

Dersom Fredrik Nordkvelle forsvinner til Rosenborg kommer drammenserne trolig til å bruke en god del av overgangsbeløpet på en ny forsterkning. Om dette blir defensiv midtbanespiller, sideback, spiss eller til og med midtstopper avhenger av hvilke aktuelle kandidater som er tilgjengelig til rett tid.

Ronny Deila vil gjerne ha inn en klassespiller, og da er ikke nødvendigvis posisjon altavgjørende. Det ventes at Rosenborg kommer til å øke budet på Nordkvelle i løpet av kort tid, men dette kan avhenge av hvorvidt trønderne får solgt midtbanestjernen Anthony Annan.

Stille om Madsen

I forrige uke signaliserte SIF interesse for MIF-kaptein Mads Hansen, som en potensiell erstatter for Jim Johansen.

Drammens Tidende vet at det ikke har skjedd noe mer i den saken, og Fredrikstad er fortsatt den mest aktuelle klubben dersom Hansen forlater Mjøndalen.

Når det gjelder prøvespillere som Start-spissen Aram Khalili og Follos venstreback Benjamin Dahl vil det tas en avgjørelse før SIF setter kursen for Spania.