- Et sjokk at vi er så dårlige

Live-published photos and videos via Shootitlive

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To uker før seriestart ser tittelforsvarer Godset ut som alt annet enn gullkandidat. Etter pinlige 1-6 mot Vålerenga på Marienlyst innrømmer Ronny Deila at han er bekymret.

DEL

DRAMMEN: Godset-treneren visste riktignok at laget ikke er helt i rute til seriepremieren. Men han hadde aldri forestilt seg at de skulle sprekke som en ballong mot Vålerenga. Den regjerende seriemesteren slapp inn hele fire mål på de siste 45 minuttene – og det som ble levert ute på Marienlyst stadion var langt under forventet standard.

Før kampen sa Deila at han ønsket å få bekreftelser. Etter kampen var det en svært betenkt trener som møtte pressen. Han hadde fått sine bekreftelser – men ikke de han ønsket. En treningskamp er nå engang bare en treningskamp, men to uker før seriestart er ikke Godset i nærheten av det nivået de skal være på.
 

 

- Vi sprakk opp i alle bauger og kanter. Men det er greit det skjedde i dag, sier Deila.

- Var dette en vekker?

- En vekker? Jeg vet ikke helt. Vi ønsker jo ikke å tape 6-1. Men det et er et sjokk at vi er så dårlig i 2.omgang, svarer Deila.

- Er det grunn til å være bekymret to uker før seriestart?

- Ja, det er det ikke tvil om. Dette er et lite sjokk. Vi faller fullstendig sammen, erkjenner mannen som ledet Godset til seriegull på samme bane for fem måneder siden.

- Hvordan angriper du denne situasjonen?

- Vi må få satt sammen et ordentlig lag som vi mener er bra nok til å ta poeng i Tippeligaen. Det kommer vi til å finne ut av. Men vi fikk masse svar i dag selv om det ser stygt ut.

- Hvilke svar fikk du?

- På hva som holder og ikke holder av nivå.

- Av spillere?

- Spillere og ikke minst måten å spille på. Vi bytter litt på formasjon nå, men det blir vanskelig når vi har så mange nye i laget. Vi må nok være mer tydelig på hva vi vil for noe. Vi må på en måte begynne litt på skrætsj igjen i forhold til systemer og samhandling.

- Vi bør altså ikke tippe dere på gull i år igjen?

- Nei, det ser ikke sånn ut, svarer Deila – og smiler for første gang under intervjuet.

- Dette er nedrykksfotball. 2. omgang var skammelig. Det var ingen god opplevelse å se på, fortsetter Godset-sjefen.

- Keeperen er skadet, det faste stopperparet er skadet, en hel ny midtbane må spilles igjen og 20 mål på topp er borte. Du har fått litt å tenke på?

- Ja, det er helt korrekt.

- Får dere gjort noe med dette de to siste ukene før seriestart?

- Ja, det må vi bare. Vi skal jobbe hardt for å få til det.

- Dere er ikke en gullkandidat slik det ser ut nå?

- Nei, det er det ingen tvil om. Men det som skjedde i dag er ikke representativt i forhold til hva slags lag vi har. Det er for dumt å sitte og prate om. I dag er vi ikke i nærheten av en førsteellever.

- Men når dere har førsteelleveren inne da?

- Per dags dato har vi ikke noe gull-lag. Det vil ta tid å få satt ting sammen, men jeg tror vi skal få klart det, svarer en ærlig Ronny Deila.

Glepphendt keeper

Godset skapte èn eneste reell målsjanse i løpet av 90 minutter. Den kom etter et praktfullt stykke angrepsfotball, der en liggende Mounir Hamoud ekspederte et innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik i mål – dels med magen og kanskje var det også noe arm inne i bildet.

Strømsgodset viste brukbare tendenser den første halve timen. Det er det eneste positive som Ronny Deila tar med seg fra kampen. 17-åringen Iver Fossum var blant de friskeste på banen i denne perioden.

Men etter pause var det jevnt slutt. Vålerenga skapte en målsjanse nesten hver gang de kom i angrep, og Kjetil Rekdals mannskap lekte seg i perioder med trekkspillforsvaret til Strømsgodset.

Keper Anders Gundersen, som steppet inn for en skadet Adam Larsen Kwarasey, var attpåtil i det glepphendte hjørnet. Han må ta flere baklengs på sin kappe. VIF scoret seks mål på ti sjanser. De sjansene de brant var såpass store at sifrene kunne vært styggere.

17 baklengs

På de fem siste treningskampene har Godset sluppet inn hele 17 baklengsmål. Da er ikke parodien mot Lokomotiv Moskva (tap 15-0) inkludert. Mot Vålerenga hang ikke lagdelene sammen i det hele tatt.

- Vi har for mange unge gutter på banen samtidig. Det er lite igjen av sentral-linjen som vi har hatt tidligere, sier Deila.

Det er liten tvil om at Godset savner skadede Adam Larsen Kwarasey, Jørgen Horn, Kim Andrè Madsen, samt flere av de som har forsvunnet ut av landet i løpet av vinteren. Nykommerne Patrick Olsen og Francisco Junior er utvilsomt gode fotballspillere, men de har begge et stykke igjen til kampformen – og mangler foreløpig en god del på relasjonelle ferdigheter. De trenger mer tid til å bli kjent med nye lagkamerater og ny spillestil.

I dag var heller ikke Thomas Sørum med grunnet sykdom. I tillegg manglet Muhamed Keita og Flamur Kastrati. Begge ventes å være tilbake i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Flere spørsmål enn svar

Nye fjes skal vise seg for Godset-fansen

LES MER OM GODSET HER

Artikkeltags