Firemålstap etter utvisning

Men keeperen slipper å stå over flere kamper.

Men keeperen slipper å stå over flere kamper. Foto:

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

Strømsgodset fikk en helsvart dag i Kristiansand.

DEL

Til tross for stortap og utvisning var SIF-trener Ronny Deila fattet etter kampen i Kristiansand.

Les referat fra kampen her!

- Det ble en merkelig kamp. Etter utvisningen ble det tøft for oss. Men jeg er skuffet over at vi gir bort mål i starten av andre omgang. Til slutt taper vi fortjent mot et godt Start-lag, sa Deila.

Del på Facebook

Delta i debatten du også!
 dag

Det var i det åttende minutt at Godset ble en mann mindre mot Start. Målvakt Adam Larsen Kwarasey kom rusende ut da Espen Hoff var alene igjennom. Tv-bildene viste at Kwarasey først traff ballen, før han felte Start-angriperen.

Men dommer Espen Berntsen var av en annen oppfatning og tildelte hjemmelaget straffe og Kwarasey det røde kortet. Deila ville ikke spekulere etter kampen, men håpet at førstekeeperen hans slapp lang karantene.

- Det er synd om det ikke var straffe og utvisning. Vi får håpe at man kan se på feilen slik at Adam kan spille igjen neste runde, sa Deila.

Kwaraseys erstatter var 17 år gamle Herman Rhodèn. Unggutten ble med mot Start siden reserven Lars Stubhaug skadet seg tidligere i uken. Han fikk 80 minutter – og fem baklengs i debuten.

- Det var en tøff kamp å komme inn i. Det var mye å gjøre og en ny følelse å få spille for så mange mennesker. Kjente på nervøsiteten i starten, men det gikk bort etter hvert, sa Rhodèn som klarte seg bra mellom SIF-stengene. Kun Starts femte var innenfor rekkevidden til juniorkeeperen.
 

Slik var kampen:

rha
Kun åtte minutter var passert da Espen Hoff kom alene med Kwarasey. som tilsynelatende fikk en fot på ballen i det Start-spilleren prøvde å forsere.

Dommer Espen Berntsen mente annerledes og pekte på straffemerket. I tillegg fant han frem det røde kortet fra bukselomma og henviste Kwarasey til garderoben.

GI DIN VURDERING AV SPILLERNE PÅ FOLKETS SPILLERBØRS

Ola Kamara som måtte vike for en ny keeper har sett situasjonen på TV. Og hans tale var klar.

- Det er overhode ingen utvisning.

Dermed var det duket for en debut mellom SIF-stengene. 17 år gamle Herman Rhodèn var reserve ettersom Lars Stubhaug fikk en smell mot hodet tidligere i uken.

Straffen satte Årst hardt midt i mål, mens Godsets juniorkeeper gikk til sin høyre. Dermed 1-0 til Start.Start - Strømsgodset

Start forsatte å male på mot Strømsgodset og traff stolpen ved et par anledninger, men klarte ikke å doble innen hvilen.

Berget, som ble enslig spiss etter at Ola Kamara ble byttet ut med Rhodèn, kom til noen småfarlige situasjoner før pause, men avslutningene traff enten målvakt eller utenfor.

Unggutten i Godset-målet stod for flere gode redninger i 1. omgang, blant annet en dobbeltredning på strek etter corner.

Keepertrener i SIF, Thomas Andrè Ødegaard, ønsket ikke å kommentere om Kwarasey ble riktig idømt rødt kort.

- Jeg anser Espen Berntsen som en god dommer, så jeg stoler på han. Nå er det 17-åringen som holder oss inne i kampen, så vi må ta noen grep før 2. omgang, sa Ødegaard i pausen.

Helsvart etter pause

Sju minutter ut i 2. omgang serverte Alexander Aas ballen på et sølvfat til Starts Espen Børulfsen. Han gjorde ingen feil alene med Rhodèn og sendte hjemmelaget opp i 2-0-ledelse.

Kun to minutter senere var Glenn Andersen i det gavmilde hjørnet. Klarerte ballen rett i Brian Priske som fant Espen Hoff inne i feltet. 3-0.

4-0 kom etter drøye timen på Sør Arena. Brian Priske stod for målet, etter styring fra Kim Andrè Madsen. Ingen av målene kunne unge Rhodén klandres for.

Vikstøl ruvet høyest på corner med åtte minutter igjen å spille. Stussen passerte samtlige på streken og ga Start 5-0.

Anders Konradsen kom til en av SIFs få sjanser på tampen av kampen. En kontring endte til slutt på hodet til bodøværingen, men Kenneth Høie fikk en hånd på headingen.

Den påfølgende corneren var det igjen Konradsen som fikk avsluttet. Returen havnet til slutt foran Aas, som pirket inn redusering til 5-1.

Et lite plaster på såret for Godset, som måtte reise hjem med braktap i sekken. En svært diskutabel dommeravgjørelse fikk dramatiske konsekvenser for kampen, selv om Strømsgodset må ta sin del av skylden for stortapet. Til tross for ti mann fungerte svært lite for SIF i Kristiansand - både offensivt og defensivt.

Artikkeltags