Forlater Godset med hevet hode

Mounir Hamoud spiller sin siste kamp for Strømsgodset mot Rosenborg søndag.

Mounir Hamoud spiller sin siste kamp for Strømsgodset mot Rosenborg søndag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mounir Hamoud (29) tilbys ikke ny kontrakt i Strømsgodset. Han håper å finne seg en ny klubb i løpet av måneden.

DEL

DRAMMEN: Tirsdag fikk han beskjeden fra sportssjef Jostein Flo og trener David Nielsen. Hamoud figurerer ikke i klubbens fremtidsplaner, til tross for at han har levert sin beste sesong i blå drakt.

Serieavslutningen mot Rosenborg blir dermed hans siste kamp for Strømsgodset. Og den meget gode kampen mot Molde ble hans avskjed med Marienlyst.

- David og Jostein sa at det var en helhetlig vurdering. Det gikk på økonomi og at de ønsker en venstrebent venstreback. Det var den forklaringen jeg fikk, og det må jeg bare akseptere, sier 29-åringen til Drammens Tidende.

Takker for støtten

Det er mange engasjerte supportere som simpelthen ikke forstår hvorfor Hamoud ikke får bli med videre. Den lille raketten på venstrebacken er blitt en publikumsfavoritt. I dette intervjuet vil Mounir Hamoud takke for den støtten.

- Det er rørende at jeg blir verdsatt på denne måten av fansen. Det setter jeg stor pris på. Jeg er veldig takknemlig, sier Hamoud.

Han føler også sterk støtte i spillergruppa. Etter hva Drammens Tidende erfarer er det mange der som også reagerer på at Hamoud ikke blir med videre.

- David og Jostein sier også at de er veldig fornøyd med meg, men at de ikke har mulighet til å tilby meg kontrakt.

- Synes du det er rart?

- Jeg vet ikke hva jeg skal si om det. Jeg synes jeg har gjort en veldig god sesong. Og jeg synes jeg er god nok. Men de vurderer det annerledes, og det må jeg bare akseptere, svarer Hamoud.

Tre fantastiske år

Norsk-marokkaneren kom gratis til Godset fra Bodø/Glimt foran 2012-sesongen. Han har fått med seg seriesølv, seriegull og en vanvittig rekord i antall hjemmekamper uten tap.

Men Mounir Hamoud tar med seg mye mer fra tiden i Drammen.

- Jeg har hatt tre fantastiske år her, og jeg har trivdes utrolig godt. I Godset har jeg vokst både som person og fotballspiller. Jeg har lært veldig mye, og jeg er stolt over det jeg har opplevd. Jeg setter stor pris på mange av de menneskene jeg har blitt kjent med.

Han vil ikke si et vondt ord om noen. Hamoud bærer ikke nag. Skuffelsen over ikke å få ny kontrakt overskygger ingenting.

- Jeg drar herfra med en god følelse, fastslår Hamoud.

Må føle seg verdsatt

- Men du ville helst blitt værende?

- Det er vanskelig å si. Jeg må føle meg verdsatt og jeg må føle meg viktig. Klubben sier de er fornøyd med meg, men når jeg ikke får tilbud om ny kontrakt så mener de at jeg ikke er god nok til å være med videre. Så enkelt er det jo, svarer Mounir Hamoud.

Kilder tett på Strømsgodset har fortalt Drammens Tidende at Hamoud tidligere har fått et kontraktstilbud fra klubben. Det avviser han bestemt selv.

- Jeg har ikke fått noe tilbud. Jostein (Flo) sa til meg i august at de ville forlenge, men så skjedde det ikke noe mer, forteller han.

Mounir Hamoud er usikker på veien videre for sin egen del. Han hadde et tilbud fra en annen klubb i august, men trenerte den prosessen fordi han ønsket å fokusere på medaljekampen i Godset. Han håper å ha en ny klubb på plass i løpet av måneden.

Trenger kulturbærere

Hva så med Godset? Her er rådet han vil gi slik at klubben forblir en maktfaktor i norsk fotball kommende sesonger:

- Jeg tenker at klubben har oppnådd mye på grunn av den kulturen de har bygd opp. Det har vært et konkurransefortrinn for Strømsgodset, og det er grunnen til at de har utkonkurrert alle i Norge med små ressurser. Nå handler det om å bygge videre på den kulturen med tillit, ærlighet og god kommunikasjon. Det tror jeg blir den største utfordringen. De må også erstatte de som drar med spillere som kan bære kulturen videre. Klubben trenger kulturbærere, sier Hamoud.

Artikkeltags