Forlenger med Godset

Den ektefødte Godset-gutten Lars Sætra har hatt mye å juble for i sesongstarten. Nå blir han værende i klubben.

Den ektefødte Godset-gutten Lars Sætra har hatt mye å juble for i sesongstarten. Nå blir han værende i klubben. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lars Sætra (22) er på det nærmeste enig med Strømsgodset om ny kontrakt.

DEL

DRAMMEN: Sportssjef Jostein Flo bekrefter overfor Drammens Tidende at Gulskogen-gutten har fått tilbud om forlengelse av avtalen som utløper 30. juni. Etter hva Drammens Tidende erfarer gjenstår kun formaliteter før Sætra signerer kontrakten.

Det er mange som er glad i Godset som er glad for akkurat det.

– Jeg håper det går i orden.  Det er det jeg vil, sier den mest lokale av dem alle.

22-åringen har vært ute i kulden og nesten blitt avskiltet som Godset-spiller. Etter forrige sesong ble det snakket om at det kanskje var best for Sætra å bytte beite. Det er slett ikke sikkert han hadde fått tilbud om ny kontrakt dersom Kim André Madsen og Jørgen Horn hadde holdt seg skadefrie og gjort beslag på stopperplassene.

Så tilfeldig - og så brutal - er altså fotballen.

Færre feil enn før

Men i deres fravær har Sætra levert varene. Heldigvis for Godset - og ikke minst ham selv. Sætra har plukket opp hansken og forbedret det som tidligere var hans store utfordring. På sine seks kamper har midtstopperen knapt være involvert i et eneste baklengsmål.

– Jeg er blitt mye tryggere med meg selv. Jeg tar mer ansvar. Jeg gjør mindre feil enn jeg gjorde før, sier Sætra.

Dette er utvilsomt hans beste periode i SIF-karrieren. Aldri har Sætra vært så stabil over tid.

– Det er hyggelig å være Lars Sætra nå. Det er moro å spille for moderklubben og gjøre det bra. Det har vært drømmen lenge.

LES OGSÅ: Fotballmagasinet: Fotballkveldens partyfiksere

Flo er imponert

Prestasjonene har likevel ikke avstedkommet all verdens oppmerksomhet. Uten at Lars Sætra klager av den grunn. Han trives utmerket i bakgrunnen.

– Jeg har fått litt meldinger på Facebook og sånn. Men det har egentlig ikke vært så mye. Det er akkurat slik jeg liker det, gliser Sætra.

Jostein Flo er imponert over måten Lars Sætra har løftet seg.

- Vi ønsker å ha med Lars videre på grunn av de gode prestasjonene de siste to månedene. Han har virkelig tatt grep. Han måtte ha fremgang for å ta det siste steget. Det har han nå tatt, sier Flo.

LES OGSÅ: Nå blir han City-proff

Ofret seg

Mot Molde sist ofret Sætra  seg for å hindre baklengsmål i 2. omgang. Det resulterte i en lei smell i hofta. Han har nesten ikke trent denne uken, men regner med å bli klar til 16.mai-kampen mot Sarpsborg 08.

- Lars har satt standarden med vilje, tæl og iver. Han er blitt tøffere og ofrer seg for klubben. Det er beundringsverdig, sier Flo.

LES OGSÅ: SIF møter Tromsdalen


Andre saker på dt.no:

Ny mann fengslet i dag

Richard fanget laks på 16 kilo

Nå kommer varmen tilbake

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken