DRAMMEN: Kontrakten til telemarkingen utløper ved sesongslutt, og det betyr at han nå står fritt til å diskutere overgang med andre klubber. Nordkvelles agent Stig Lillejord bekrefter at de har hatt en innledende samtale med Viking-trener Åge Hareide, og han røper at det også finnes konkret interesse fra flere danske toppklubber.

Del på Facebook

– Vi har til og med takket nei til gode økonomiske tilbud fra Danmark fordi det ikke er sportslig riktig for Fredrik, sier Lillejord.

Etter hva Drammens Tidende erfarer er dessuten Brann og Vålerenga aktuelle klubber dersom lysluggen finner ut at han ønsker å bytte beite. Rosenborg, som fikk avslag på to bud i vinter, skal ikke lenge være på banen.

LES OGSÅ: Kan bli solgt

Håper fortsatt

Et klubbskifte kan skje allerede i august når overgangsvinduet åpner, men SIF-trener Ronny Deila har ikke gitt opp å beholde strategen.

– Jeg mener Nordkvelle har godt av å bli værende her lenger. Det for tidlig for ham å reise ut. I Strømsgodset er han en viktig spiller, han har trygghet her, og han har et par knepp igjen på utviklingsstigen før han er klar for å reise videre. Vi håper virkelig han blir, sier Deila.

Allerede i vinter ga Nordkvelles agent Stig Lillejord beskjed til SIF at det ikke er aktuelt å forlenge kontrakten med det første. Den holdningen er ikke endret.

– Fredrik ønsker å se på andre muligheter. I løpet av juli finner vi ut hvor dette står, sier Lillejord.

Det betyr imidlertid ikke at spilleren er tapt for SIF.

– Det kan godt hende at jeg blir her. Ingenting er bestemt, sier Nordkvelle.

LES OGSÅ: Spillet om Nordkvelle

Uenig med deila

25-åringen er ikke enig med Deila om at han utvikler seg best i Strømsgodset.

– Jeg har selvsagt hatt en fin utvikling i SIF, og det er sant som Ronny sier at jeg føler trygghet i systemet og blant supporterne. Men det er ikke riktig at det bare er her jeg kan utvikle meg som spiller. Ronny er utvilsomt en dyktig trener, men det finnes også gode trenere og gode impulser andre steder, sier Nordkvelle.

Stig Lillejord skjønner hvorfor Deila sier det han gjør, men synes standpunktet blir for enkelt.

– Ronny mener altså at Godset er best av norske og danske toppklubber til å utvikle spillere? Det er underlig å komme med en slik uttalelse, men det endrer ikke det faktum at Ronny er en dyktig trener og en fin fyr, sier agenten.

LES OGSÅ: RBK lukter på Nordkvelle

Og tillegger:

– Hvor mye utvikler Fredrik seg av å sitte på benken eller å spille i mange forskjellige posisjoner? Ronny slår litt i hjel egne argumenter med bruken av Fredrik i år, mener Lillejord.

Tøft mentalt

Selv føler Nordkvelle at han ikke har kommet opp på ønskelig nivå denne sesongen. Prestasjonene har variert, og han har vært ut og inn av laget. 25-åringen innrømmer at den manglende tilliten tidvis har vært tung å svelge.

– Det har vært en morsom sesong for SIF, men for egen del har jeg ikke klart å finne min beste form. Det er flere årsaker til det. Blant annet har det vært tøft mentalt å gå fra en god fjorårssesong og være aktuell for Rosenborg, til å sitte på benken i SIF, sier Nordkvelle, som ble matchvinner mot både Sogndal og Viking.

Han synes det har vært vanskelig å finne rytmen med stadige posisjonsbytter, men skylder mest på seg selv for at storspillet og de velkjente raidene har uteblitt.

LES OGSÅ: Internasjonal interesse