Gå til sidens hovedinnhold

Godset dropper Stengel

Artikkelen er over 7 år gammel

Herman Stengel (18) blir ikke Godset-spiller neste sesong. Nå havner han trolig i Vålerenga eller Bodø/Glimt.

DRAMMEN: For en måned siden bekreftet Godset-trener Ronny Deila overfor Drammens Tidende at Stengel er en interessant spiller.

– Han er en ung, lokal spiller som allerede har fått mye erfaring. Han er helt klart en type som kan ha en fremtid i Godset, sa Deila.

LES OGSÅ: Godset vil hente Stengel

Men serielederen har aldri kommet opp med et konkret tilbud til Stabæks midtbanesentral. Drammens Tidende vet at de heller ikke kommer til å gjøre det. Både trenerteamet og sportssjef Jostein Flo har studert Hokksund-gutten nøye fra tribuneplass i flere kamper, men de er usikre hvorvidt 18-åringen er god nok.

Etter mange diskusjoner har Godsets sportslige ledelse nå konkludert med at de ikke vil tilby Herman Stengel kontrakt, selv om han ønsker seg til klubben.

LES OGSÅ: Supertalentet som glapp

Møtte Vålerenga

Godset føler at Stengel er veldig lik de midtbanetalentene som allerede er i klubben, som for eksempel Martin Rønning Ovenstad. Og dersom en viktig brikke som Stefan Johansen skulle bli solgt i vinter, må det hentes inn en mer etablert erstatter som går rett inn på laget.

Nå ønsker ikke Jostein Flo å si noe til Drammens Tidende om prosessen rundt Herman Stengel – og hvorfor de ikke har tilbudt ham kontrakt.

Stengels avtale med Stabæk utløper etter inneværende sesong, og han har vært på radaren til flere Tippeliga-klubber – deriblant Vålerenga og Aalesund. Senest for et par uker siden var Stengel i møte med Vålerenga-ledelsen sammen med sin far Hans Jørgen og agent Jim Solbakken. De så dessuten Norge-Island sammen på Ullevaal.

LES OGSÅ: - God nok for eliteserien

Interesse fra Glimt

Etter hva Drammens Tidende erfarer er også nyopprykkede Bodø/Glimt interessert i 18-åringen fra Hokksund. På Aspmyra skal Stengel være forespeilet en rolle som midtbaneanker i Jan Halvor Halvorsens velfungerende 4-3-3-system.

Nå skal Herman først gjøre seg ferdig med sesongen og konsentrere seg om å rykke opp med Stabæk, sier agent Jim Solbakken, som ikke vil kommentere enkeltklubber.

Stabæk møter nettopp Bodø/Glimt i siste serierunde søndag. Dersom bæringene vinner er de tilbake i Tippeligaen – ett år etter nedrykket.

Herman Stengel er tidligere løftet fram som et av landets største talenter, og han debuterte i Tippeligaen allerede som 16-åring. Han fikk mye oppmerksomhet i forbindelse med Gunnarsson-saken. Vålerenga kjøpe en opsjon på Stengel verdt fire millioner kroner, men overgangen gikk i vasken da TV 2 satte søkelys på saken.

LES OGSÅ: Olsen: 1 million for Gunnarsson passet oss godt

Kommentarer til denne saken