DRAMMEN: Strømsgodset har ikke kommet noen vei i kontraktsforhandlingene med den sentrale midtbanespilleren. Nå må klubben vurdere hvorvidt de skal selge Johansen mens de ennå kan få penger for ham – eller la Vardø-gutten gå ut det siste året av kontrakten.

22-åringen skal ha fått et tilbud fra Godset som vil gjøre ham lønnsledende i klubben, med en grunnlønn på rundt én million kroner. Men Stefan Johansen har altså takket nei til en avtale som vil doble hans nåværende gasje.

Vardø-gutten har et sterkt ønske om å spille for Rosenborg, noe han også skal ha gitt Godset-ledelsen beskjed om. Derfor takket stortalentet nei til den danske toppklubben FC Nordsjælland i januarvinduet.

LES OGSÅ: På tide med en avklaring

Etter hva Drammens Tidende erfarer har Johansen blitt forespeilet en tredobling av årslønna i Rosenborg.

Trønderne skal være villig til å kjøpe ham for 3,5 millioner kroner, men Godset krever minst én million til.

Overfor Adresseavisen hevder sportslig leder Erik Hoftun at Rosenborg i utgangspunktet er ferdig med vinterhandelen, men interessen for Stefan Johansen har likevel ikke avtatt.

SE VIDEO:

Dobbeltmoralisme

Hele saken har nå satt sinnene i kok blant Godset-fansen. Leder av GodsetUnionen, Marius Paulsen Andreassen, mener denne saken er i ferd med å bli en belastning for Godset.

Han ønsker ikke lenger å se Stefan Johansen i den blå drakta, og understreker at mange supportere deler den oppfatningen.

– Stefan forsøker å presse gjennom en overgang til Rosenborg. Det vil være et kjempesvik om han går dit, fastslår Andreassen.

Vi ønsker ikke å ha en spiller som ikke vil være her.

Han kaller fansens tidligere yndling for dobbeltmoralistisk. Andreassen peker blant annet på hva Johansen har uttalt i flere intervjuer med Drammens Tidende - blant annet da han ble kåret til årets spiller i Strømsgodset. I forrige uke gikk Johansen for øvrig ut i DT og avviste at han er en grådig spiller med økonomiske motiver.

LES OGSÅ: Takket nei til Nordsjælland

– I media gir han inntrykk av at penger ikke er viktig, at han kun tenker på sportslig utvikling. Men i samtaler med klubben er holdningen tydeligvis en annen. Den ene dagen leser vi at han vil bort, den neste er det plutselig aktuelt å bli i Godset, sier fansens talsmann.

Sterke følelser

Andreassen anklager også Stefan Johansen for å være utakknemlig overfor Godset og trener Ronny Deila.

- Jeg føler Stefan skylder klubben enormt mye, men nå sitter han ikke igjen med mye respekt blant fansen.

– Men er det ikke forståelig at han fristes av vesentlig høyere lønn i Rosenborg?

– Jo, men han har selv sagt at det ikke er nå han skal tjene de store pengene.

Supporterlederen mener uansett det er på høy tid å få en avklaring.

- Vi ønsker ikke å ha en spiller som ikke vil være her. Da er det bedre at han blir solgt, sier Andreassen.

Han kan forteller at dette er en sak som vekker spesielt sterke følelser blant fansen.

LES OGSÅ: Rosenborg sure på Godset

- Stefan Johansen har prestert for Godset i seks måneder og han ble en publikumsyndling på rekordtid. Det er mye følelser involvert. Derfor er reaksjonene så sterke, sier Andreassen.

Deila håper fortsatt

SIF-trener Ronny Deila tror fortsatt det er mulig å beholde Stefan Johansen.

– Jeg håper vi kan forlenge kontrakten med Stefan i ett år til, få ham skadefri, bygge ham opp igjen og selge ham ut av landet. Jeg ser ingen grunn til at Stefan skal dra til Rosenborg, bedyrer Deila.

Og forklarer det med at 22-åringen kommer til å følge i fotsporene til Anders Ågnes Konradsen, altså fra SIF til profflivet, dersom han har riktig fokus.

– Vi selger Stefan ut av landet når han er klar for det. Vi stopper ingen som ønsker å bli proff. Det har vi bevist nå flere ganger, sier Deila.

Han liker dårlig at supporterlederen går såpass tøft ut mot egen spiller.

– Stefan er en fantastisk gutt som jeg er veldig glad i. Det er bare tull å hetse ham, sier Deila.

Lojalitet

Samtidig er Godsets suksesstrener klar på at Stefan Johansen har et ansvar overfor klubben han er under kontrakt med.

- Vi har satset på Stefan, vi har brukt masse ressurser på Stefan. Dette har med lojalitet å gjøre, sier Deila.

- Men kan du ha en spiller i stallen som ønsker å spille for Rosenborg?

- Stefan ønsker å ta et sted videre i karrieren. Det skal vi hjelpe ham med. Vi selger Stefan til en profftilværelse i utlandet når han er klar for det, gjentar Deila.

Og tillegger:

- Det er ikke alltid gresset er grønnere på andre siden.

Lik behandling

Deila har ingen problemer med å behandle Johansen på lik linje med resten av spillergruppen dersom midtbanesentralen ikke blir solgt til Rosenborg før overgangsvinduet stenger i slutten av mars. Han forventer også at Johansen oppfører seg profesjonelt i henhold til kontrakten.

- Dette har med prinsipper å gjøre. Jeg behandler Stefan som alle andre, sier treneren.

LES OGSÅ:
Skled på isen, brakk foten

For en måned siden uttalte Deila til Drammens Tidende at han ikke vil ha spillere som ikke ønsker å være i klubben.

- Folk må selvsagt ønske å være her over tid. Men jeg håper som sagt at vi kan komme til enighet. Og jeg håper vi snart kan få ro rundt denne situasjonen her. Stefan er veldig viktig for klubben vår, sier SIF-treneren.

Drammens Tidende har vært i kontakt med Stefan Johansen. Han ønsker ikke å kommentere denne saken.