Godset kan få bot for jubelscenene

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Strømsgodset risikerer bot, etter at supporterne stormet banen i gullrus. - Håpløst å bøtelegge glede, mener GodsetUnionen.

DEL

OSLO/DRAMMEN: 7.500 mennesker var på tribunen da Strømsgodset slo Haugesund 4-0 søndag. Et stort antall av disse løp ut på banen etter kampslutt for å feire seriegull med sine helter i blått.– Hendelsen ble diskutert og vi har akkurat sendt et brev til Strømsgodset, hvor de får anledning til å redegjøre for sitt syn i saken. Dersom nemnda innstiller på bot eller annens traff, vil vi igjen sende saken over til klubben, sier juridisk konsulent Henrik Salveson i Norges Fotballforbund (NFF), til ABC Nyheter.

Forbannet supporterleder

Leder Marius Paulsen Andreassen i GodsetUnionen mener fotballforbundet bommer.

-  Håpløst. Det går ikke an å bøtelegge gledesscener. Det er masse følelser og lidenskap som skal ut etter 43 års ventetid. Det var fantastisk å se følelsene slippe løs på den måten, sier han.

Supporterne visste på forhånd at det var fare for at banen ville bli stormen, og var i et møte med klubben. Godset satte inn ekstra mannskap, men vaktene kunne ikke stoppe de flere hundre som kom fra tribunen.

- Det toppet den elektriske stemningen som hadde vært på stadion den siste halvtimen. Nå håper jeg fotballforbundet våkner og klarer å se forbi det juridiske, sier han.

Taust i Godset

Drammens Tidende vet at saken ble diskutert i Strømsgodset mandag, før brevet fra fotballforbundet kom.

- Vi har ingen kommentarer, all den tid at dette er en sak i prosess med NFF, sier daglig leder Erik Espeseth i en ordknapp sms til Drammens Tidende.

Sportssjef Jostein Flo vil heller ikke kommentere gledesscenene som oppsto etter gullkampen.

LES ALT OM GULLFESTEN HER

Fornøyd med sikkerheten

Arrangementsjef Rolf Wendt Andresen i Strømsgodset svarte tirsdag på brevet.

Overfor VG legger han ikke skjul på at klubben er fornøyd med hvordan sikkerheten ble ivaretatt i kampen mot Haugesund.

Stormet i Stabæk også

Drammenserne er ikke alene. Også Stabæk har fått NFFs oppmerksomhet. I samme stil stormet Stabæk-supporterne banen da bæringene sikret opprykk fra 1. divisjon.

– Så langt har vi ikke hørt noe fra dem, sier Salveson.

SE VIDEO: Her eksploderer det på Marienlyst etter Kamara-scoringen

SE VIDEO: Her smeller det rundt Strømsgodset-bussen

Artikkeltags