Gull verdt for Strømsgodset

Morten Martinsen er ny materialforvalter i Strømsgodset.

Morten Martinsen er ny materialforvalter i Strømsgodset. Foto:

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

Ingen i Strømsgodset har mer erfaring med gull enn klubbens nyansatte materialforvalter fra Porsgrunn, Morten Martinsen.

DEL

DRAMMEN/ PORSGRUNN: Forskjellene fra å være gullsmed på PP-senteret til å bli materialforvalter for eliteserielederen Strømsgodset kan knapt bli større.

– Det er en endring i livet som er som natt og dag for meg, sier Morten Martinsen til pd.no.

De siste 34 årene har han altså jobbet som gullsmed i familiebutikken på Vestsida. Forrige fredag hadde han sin første arbeidsdag for Strømsgodset. Dagen etter «debuterte» han i kampsammenheng for det gulljagende laget, da drammenserne tapte 1-0 borte mot Rosenborg.

– Jeg slang inn en søknad. Da jeg fikk tilbud om jobben, bestemte jeg meg for å ta sjansen. I løpet av de første dagene har det vært veldig mye nytt å sette seg inn i. Det er hektisk, men samtidig utrolig gøy, forteller Martinsen.

LES PÅ DT+: Skadeboom i Godset

Variert hverdag

50-åringen opplever sin nye fulltidsjobb som materialforvalter som mer variert enn rollen som gullsmed.

– Jeg ordner med alt fra ulike innkjøp til transport og draktvask. Foreløpig har jeg stort sett vært ute og møtt nye folk. Det koser jeg meg med, sier han.

Det er ikke helt tilfeldig at Martinsen søkte om å bli materialforvalter i Strømsgodset. I tillegg til at han er genuint fotballinteressert, har han hatt tette bånd til Godset-trener Ronny Deila i en årrekke.

Gode kamerater

Kompisene møttes for første gang da Ronny Deila ble tatt opp i a-stallen til Urædd.

– Da spilte jeg fortsatt for Urædd, og vi ble lagkamerater for en periode. Siden har vi holdt kontakten jevnlig, forteller Martinsen.

Ronny Deila mener at kompisen Morten Martinsen har alle egenskapene som trengs for å være en god materialforvalter.

Strømsgodset stod plutselig uten materialforvalter da Jan Tore Bjerkeli uventet døde, kun 56 år gammel, i begynnelsen av mai.

– Det var en tragedie som kom veldig brått på oss. Da vi skulle se oss om etter en ny mann i rollen, tenkte jeg med en gang på Morten. Jeg visste at han kunne tenke seg nye utfordringer, og at han har egenskaper som gjør ham perfekt til rollen, sier Strømsgodset-treneren.

Deila: – Morten er suveren

Deila mener det viktigste bidraget til en materialforvalter er å skape godt miljø.

– På det området er Morten suveren. Han er rolig og trygg med godt humør som smitter over på alle rundt han, sier 37-åringen.

Foreløpig pendler Martinsen fra Porsgrunn, men planen er at han skal bosette seg i Drammen.

– Jeg er på utkikk etter en leilighet. I førsteomgang tenker jeg å leie, avslutter Strømsgodsets nye materialforvalter.

LES FLERE NYHETER OM GODSET PÅ DT.NO

Artikkeltags