Gå til sidens hovedinnhold

Hamoud ble kveldens gigant

Artikkelen er over 7 år gammel

Mounir Hamoud spilte kanskje sin beste Godset-kamp, likevel var det ikke egen prestasjon som gledet backen mest.

DRAMMEN: Norskmarokkaneren var, som Ronny Deila så enkelt oppsummerte det, «all over the place» i 2-0-seieren over Bodø/Glimt, klubben 29-åringen spilte seks sesonger for før han gikk til Strømsgodset foran 2012-sesongen.Først hadde han den målgivende pasningen på scoringen til Iver Fossum. Deretter satte backen inn matchens siste scoring med et lekkert volleyskudd fra 17 meter etter 24 minutter.

Trener Ronny Deila omtalte venstrebacken som banens gigant, og sier det er sjeldent du ser at en spiller er så mye bedre enn alle de andre som det Mounir Hamoud var i går.

LES OGSÅ: Komfortabel Godset-seier

Keita + Hamoud = sant

Hamoud feiret kanskje sin beste kamp i Godset-trøya med et stort og saftig pizzastykke. Selv var han mest fornøyd med at han og Muhamed Keita begynner å finne tilbake til relasjonene de hadde på våren i fjor.

På den tiden var de to, sammen med Abdisalam Ibrahim, en farlig trio på drammensernes venstreside. På det tidspunktet var kantspilleren Strømsgodsets mest skapende spiller. Så ble Keita skadet. Drammenseren trengte lang tid på å komme tilbake, og er fortsatt 10–15 prosent unna toppnivået, men sammen skal Mounir Hamoud og Muhamed Keita gjøre venstrekanten like beryktet og dødelig som høyresiden der Lars-Christopher Vilsvik og Øyvind Storflor så ofte briljerer.

– Det var veldig gledelig at vi til tider fant tilbake til de kombinasjonene, det er det jeg tar med meg videre, forteller Hamoud til Drammens Tidende.

Det var for øvrig en vakker Keita/Hamoud-kombinasjon som gjorde at Iver Fossum satte inn sitt første Tippeliga-mål etter 14 minutter.

LES OGSÅ: Comeback etter skade

Fikk ros av Glimt-kompis

Selv om norskmarokkaneren fikk det tøft mot Vålerenga sist, mener både Ronny Deila og Hamoud selv at han har blitt flinkere til å senke skuldrene før kamp. Det gjør at det ikke tar full fyr i topplokket når han nærmer seg motstanderens sekstenmeter.

Bodø-Glimt-spiss Abdurahim «Ibba» Laajab er en veldig god venn av Hamoud. De to er fra samme land og har vokst opp i samme miljø. Han har aldri sett kompisen bedre, og gratulerte så mye etter at SIF hadde sikret sin fjerde strake hjemmeseier for sesongen.

– Han var helt fantastisk i dag. Banens beste, uten tvil, sier «Ibba».

SE KAMPBILDER FRA KAMPEN HER
SE PUBLIKUMSBILDER FRA KAMPEN HER

Effektive og dyktige

De marineblå var effektive i 1. omgang med to mål på to sjanser, og i 2. omgang kontrollerte de alt. Bodøværingene skapte ikke én stor sjanse. Dermed fikk drammenserne en deilig revansje etter tapet for VIF.

Godset-trener Ronny Deila var mest fornøyd med det defensive og at laget ikke sovnet utover i 2. omgang.

– Vi var godt organisert og slapp de ikke til noe som helst.

LES FULLSTENDIG KAMPREFERAT HER

Kommentarer til denne saken