DRAMMEN: La det være sagt med en gang. Peter Kovacs vil helst spille fra start i hver eneste kamp. Han blir like skuffet hver gang det ikke skjer. Men ungareren er blitt voksen nok til å ikke la skuffelsen gå ut over prestasjonen når han først kommer inn. Som i fjor. Mot Aalelund. På både Marienlyst og Color Line stadion.Kovacs tok steget inn fra benken i begge kampene, og sikret seks verdifulle poeng.

– Jeg scoret to mål i den ene kampen, men det ene ble annullert, minner Kovacs om.

Lever godt med stempel som super-innbytter

Søndag venter sunnmøringene igjen. Aalesund forbereder seg helt sikkert på å møte Kovacs. Men det kan godt hende de får en annen utfordring i fanget.

– Er det greit for Peter Kovacs å være en super-innbytter?

– Ja, det er greit. Man skal selvsagt være skuffet hvis man sitter på benken. Men du må være på når du skal inn, svarer veteranen.

Han har reflektert litt over denne innbytterrollen. Hvor effektiv den kan være. Og på hva som er viktig for å vinne fotballkamper.

– Jeg leste nylig en bok. Der sto det. «Det er ikke alltid det beste laget som starter kamper. Det er det beste laget som avslutter kamper». Det er viktig. Hele troppen må være klar, sier Kovacs.

Ble rundspilt

Godset vant begge kampene mot Aalesund i fjor, men var heldige på Marienlyst. Der ble drammenserne faktisk rundspilt i 45 minutter.

– Hamed Allah hadde en masse sjanser, men han er ikke der lenger. Nå må vi passe på Michael Barrantes og Leke James, sier Kovacs.

Han mener Godset skal styre kampen, og tror de vil skape masse sjanser. Så vil effektiviteten avgjøre utfallet.

– Vi må gå ut med høyt press og masse energi og entusiasme. Men vi må nok variere presshøyden litt. Vi er ikke Atlético Madrid ennå.

Spissen spår en morsom og underholdende kamp mot et lag som trolig vil angripe.

– Aalesund er et veldig bra lag, sier Peter Kovacs.

LES MER OM STRØMSGODSET HER