DRAMMEN: Og etter kampen var SIF-trener Ronny Deila klar på at laget hans aldri har vært bedre.

– Vi var helt klart det beste laget. Gutta er i kjempeform nå, og det er rett og slett moro å se på om dagen. Aldri har vi vært så gode som vi er nå, sa Deila etter kampen og rettet samtidig en ørliten pekefinger til fotball-norge.

Del på Facebook

– Jeg håper fotball-Norge får opp øya nå. Det gjelder for så vidt media også. Hver gang vi vinner her på Marienlyst så virker det på andre som det er på grunn av flaks. Vi har vært best mot så å si samtlige lag på hjemmebane, spilt best og skapt flest sjanser. Da er det ikke tilfeldig lenger, sa en engasjert Deila som tilegnet de gode prestasjonene med god bredde i troppen og kvalitetstreninger over tid.

Kampen på Marienlyst var knapt fem minutter gammel da Anders Konradsen tråklet seg inn i 16-meteren før han serverte Ola Kamara på syv-åtte meter.

Spissen klinket til på direkten men skuddet havnet noe svakt utenfor stolpen til LSK-keeperen.

SE PUBLIKUMSBILDER FRA KAMPEN

Standarden var imidlertid satt og et til tider sprudlende hjemmelag var meget toneangivende foran eget publikum – og i sentrum var Jo Inge Berget. I sin siste seriekamp for SIF så var han ofte sist eller nest sist i Godsets offensive spill.

Etter 11 minutter fikk han fritt utfordre et ryggende LSK-lag og fra vel 30 meter banket han til. Fra det holdet burde det kanskje ha vært keepermat, men ballen fikk en skikkelig skru og forsvant i nettmaskene bak en forfjamset Stefan Logi Magnusson. Like fullt et godt skudd signert Berget.

Ola Kamara var centimetere fra en ny gylden mulighet kvarteret før pause da Sankoh spilte fri Berget ute på kanten før sistnevnte slo hardt inn foran mål. Et langt LSK-bein fikk så vidt avklart foran snuta til Kamara.

Godset-dominans

Godset ledet an, men det sto kun 1-0 og hjemmelaget fikk et lite skremmeskudd da Erling Knudtzon forsøkte seg med et innlegg fra venstre som traff oversiden av tverrliggeren før ballen gikk til utspill. Det var omtrent det nærmeste et tafatt LSK kom før pause.

Og i stedet kom den viktige 2-0 scoringen rett før pause da Storflor utfordret på tvers av 16-meteren før han fant Lars Christopher Vilsvik ute til venstre. Backen dro seg inn i banen før han la inn i boksen – der fikk Glenn Andersen ta ned ballen helt upresset på 8-9 meter før han avsluttet rett i beina til LSKs keeper.

Trolig fikk han tid til å tenke også og det lønner seg ikke alltid. Andersen fanget imidlertid opp returen og skjøt via LSK-kaptein Frode Kippe og inn bak en sjanseløs keeper.

5875 tilskuere hadde vært vitne til en god omgang av hjemmelaget, og etter pause skjøt Godset ut av startblokkene igjen.

For etter 49 minutter lå ball nummer tre i nettmaskene bak Logi Magnusson. Denne gang etter en corner signert Vilsvik som Alexander Aas stusset videre.

Under press fra Glenn Andersen var LSK-spiller Ruben Gabrielsen uheldig og styrte ballen forbi egen målvakt.

Solid opptreden

Bakover på banen hadde Godset stort sett kontroll. Bjørn Bergmann Sigurdarsson ble kontant stoppet av et bunnsolid stopperpar, og selv om LSK fikk etablert seg noe høyere i banen så ble det sjeldent eller aldri farlig foran Adam Larsen Kwarasey.

Riktignok hadde Frode Kippe en heading i overkant av tverrliggeren etter corner, men først etter 69 minutter måtte SIF-keeperen kapitulere.

En aktiv og god Mohammed Abu stoppet Nosa Igiebor med ulovlige midler på 17 meter, og nevnte Kippe banket frisparket mellom to SIF-spillere og opp i keeperhjørnet. Likevel ble reduseringen en parantes all den tid Godset kontrollerte inn til tre nye poeng. Og som LSK-trener Henning Berg oppsummerte kampen

–Godset var bedre enn oss med ball, og Godset var bedre enn oss uten ball.

Tett kampprogram

Etter reduseringen lot SIF bortelaget få ha noe mer av initiativet, men Ronny Deila bedyret at det ikke var fordi spillerne var slitne etter torsdagens kraftanstrengelse i Madrid.

Strømsgodset har et tett kampprogram for tiden, men det ser Ronny Deila kun positivt på.

–Det betyr bare færre treninger og flere kamper. Kamper er det som er moro, og med den bredden vi har i troppen om dagen så er ikke det noe problem. Vi har mange spillere som kan komme inn å gjøre en god jobb, sa Deila som er optimist før torsdagens returoppgjør mot Atletico Madrid
 

LES KAMPREFERAT HER