SPANIA: Torsdag avslørte Drammens Tidende at serieleder Molde er blitt enig med Udinese om kjøp av den innleide SIF-spissen. Berget har akseptert de personlige betingelsene, og dermed blir han Molde-spiller fra 5. august.

Del på Facebook

Etter hva Drammens Tidende erfarer skal overgangsbeløpet ligge på rundt fem millioner kroner. SIF har flere ganger tidligere forsøkt å kjøpe Berget fri fra avtalen med Udinese, men prislappen har vært langt utenfor drammensernes rekkevidde. Lønnen som Berget får i Molde er dessuten betydelig høyere enn han har hatt i Strømsgodset.

– Vi hadde ikke sjanse økonomisk sett, erkjenner SIFs sportssjef Jostein Flo.

LES OGSÅ: - Et fantastisk resultat

Deila ikke bekymret

På grunn av klubbens stramme kostnadskontroll er det lite som tyder på at Jo Inge Berget blir erstattet når overgangsvinduet åpner 1. august. Det må i så fall finansieres eksternt.

– Per nå finnes det ikke penger til nye spillere. Det har jeg fått klar beskjed om av styret, sier trener Ronny Deila.

Som vanlig gjør han ikke noe nummer ut av SIFs begrensede ressurser. Til tross for at klubben nå svekkes i medaljekampen.

– Vi har fortsatt mange kvaliteter i laget. Det bekymrer meg ikke. Vi må først og fremst bygge klubb, og kan ikke kjempe med de beste klubbene som har helt andre ressurser, sier Deila.

Han er naturligvis lei seg for å miste en så viktig spiller som Jo Inge Berget, men er mest opptatt av å takke Berget for det han har levert i SIF-drakta i halvannen sesong.

– Jo Inge er en av få spillere som har prioritert utvikling fremfor penger. Han sa fra seg mange penger da han kom til oss, sier Deila.

LES OGSÅ: Berget til Molde

Udinese var uaktuelt

SIF hadde opprinnelig en avtale om å leie Jo Inge Berget ut sesongen, men tidligere i sommer bestemte italienerne seg for at de ville benytte seg av klausulen om å kalle 20-åringen tilbake.

– Jeg fikk beskjed for en tid tilbake om at Udinese enten ville ha meg tilbake eller selge meg, forteller Berget.

For Hadeland-gutten var det aldri noe alternativ å reise tilbake til Italia. Og da Molde kom på banen og ble enige med Udinese om kjøp var valget i grunn enkelt. Berget fikk aldri muligheten til å vurdere en permanent kontrakt med Strømsgodset.

– Udinese skulle ha mer penger enn SIF har muligheten til å betale akkurat nå. Da hadde jeg ikke så mange valg, sier Berget.

Leit å reise

Molde forsøkte også å kjøpe Berget før sesongen, men da valgte han å fortsette leieoppholdet i SIF. Nå ser han fram til å spille under Ole Gunnar Solskjær og hjelpe klubben til seriegull.

– Molde er en bra klubb som spiller bra fotball. Det virker som de virkelig ville ha meg, sier Berget.

Han forlater imidlertid Strømsgodset med tungt hjerte.

– Jeg har trivdes veldig bra her, og har fått mange venner i klubben. Derfor er det litt leit å reise, sier Berget.

Nå lover han å gi alt for SIF de siste kampene – mot Lillestrøm og Atlético Madrid i neste uke.

– Jeg gleder meg veldig til de to kampene, og håper å gå ut med flagget til topps, sier Jo Inge Berget.

Slipper ikke Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle har blitt linket bort fra Strømsgodset i sommer, men det er helt uaktuelt å slippe midtbanespilleren nå som Jo Inge Berget forsvinner til Molde.

– Vi selger ikke Nordkvelle nå. Han blir hos oss ut sesongen. Vi tåler å miste én spiller, men ikke to, sier sportssjef Jostein Flo.

Nordkvelle forlater SIF etter sesongen, og har blant annet vært i samtaler med Viking og Brann. Telemarkingen har fått et kontraktsforslag fra Viking, og agenten kom nylig med et motkrav som siddisene avslo. Viking vil likevel ikke utelukke at forhandlingene tas opp igjen senere.

Deila tent til tusen

Strømgodset leverte en imponerende kamp i Madrid torsdag kveld, men påfølgende dag var trener Ronny Deila (bildet) mest opptatt av å rette fokuset videre. Til møtet med Lillestrøm på Marienlyst søndag.

– Jeg er faktisk mer tent inn mot helgens kamp enn jeg var mot Atletico. Kampen mot Lillestrøm er en av de viktigste på lenge. Dette er et lag vi skal slå på hjemmebane, og jeg håper drammenspublikum møter opp på stadion og skaper et trykk som gjør at vi slår Lillestrøm, sier Deila.

Spillerne var slitne etter en fysisk påkjenning i Madrid, men Deila regner med at de har hentet seg inn til søndag.

– Våre spillere har gode holdninger og de er flinke til å restituere, så vi skal være klare til kamp søndag, sier Deila.

Fikk besøk av Vieira og co

Manchester City reiste ens æren til Madrid torsdag for å møte Strømsgodset og se oppgjøret mot Atletico. Den engelske storklubben stilte med sportsdirektør Brian Marwood, ansvarlig for samarbeidsklubber Fergal Harkin og tidligere stjernespiller Patrick Vieira. Sistnevnte la opp etter forrige sesong, og har nå gått over i en administrativ stilling.

Disse tre satt i et to timer langt møte med SIF-ledelsen på hotellet i Madrid. Der pratet de blant annet om nye spillere som kan være aktuelle for utleie. Samtalene skal fortsette når City kommer til Drammen i forbindelse med returoppgjøret neste torsdag.

Vieira & co. var nok fornøyd med det de fikk se av Mohammed Abu på Vicente Calderon. Den lille midtbanestrategen leverte en strålende kamp, og han imponerte også representanter for Atletico. Abu tok på seg et stor ansvar i rollen som ballfordeler, og bidro til at SIF klarte å spille seg ut bakfra.